ABD yine yanlışlıkla vurdu

ABD güçleri, Kuzey Irak’taki Selahaddin bölgesi valisinin 17 yaşındaki oğlunu ve bir başka akrabasını vurdu.

soL (DIŞ HABERLER) Irak'taki ABD askerlerinin "İki silahlı adam vurdu" diye açıkladıkları olaydaki kurbanların Selahaddin valisinin oğlu ve akrabası olduğu ortaya çıktı. Vali Hamed el-Keysi'nin kardeşi Yarbay Saad el-Keysi, ABD askerlerinin bir eve baskın düzenlediklerini, saldırı sırasında valinin oğlu Hüsam ve kuzeninin bulunduğunu açıkladı. "Hüssam'ı vurdular, diğer üçünü yaraladılar. Bu barbarca" şeklinde konuştu.

ABD askeri üssünden yetkililer ise birliğin evde bir El Kaide finansörünü yaralayıp ele geçirdiğini açıkladı. Açıklamada "Binaya girdiklerinde, koalisyon güçleri iki silahlı adamla karşılaştılar. Düşmanca bir hareket sezip ateş ettiler ve iki adamı öldürdüler. Sonradan bu ikisinin valinin akrabaları olduğu anlaşıldı" dendi.

Saad el-Keysi ise, bir bölge valisinin herhangi bir oğlunun Sünni bir militan gruba dahil olmasının hayli olasılık dışı olduğunu belirterek, iki adamın El Kaide üyesi olduklarına dair Amerikan iddiasını reddetti. Olay üzerine Vali Hamed el-Keysi, Türkiye ziyaretini kısa kesmek zorunda kaldı.

NATO'ya bağlı koalisyon güçleri, pazar günü de Afganistan'da yanlışlıkla 9 asker ve 5 sivili vurmuşlardı.