Öğretmene A...K...P... yasağı!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından vazife çıkararak, AKP'ye "AKP" demenin "edepsizlik" dışında aynı zamanda bir "suç" olduğunu ispata çalışan görevliler iş başında... İlk "edepsizlik" soruşturması, KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in Bitlis Şube Başkanı'na, bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Bitlis Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Kemal Gültekin hakkında, bir konuşmasında AKP'ye "AKP" dediği için Milli Eğitim Müdürlüğü İl Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı. Sendika binasında konu hakkında basın toplantısı yapan Gültekin, "Adalet ve Kalkınma Partisi yerine AKP dediğim için hakkımda soruşturma başlatıldı. Konuşmamda 10 yerde AKP demiş ve eleştirmişim. Bir sendikacının, şube başkanının iktidarda olan partiyi eleştirmesi, eksik ve yanlışlarını dile getirmesi en doğal hakkı ve görevidir" dedi.

Gültekin, bu soruşturmanın, 29 Mart Yerel seçimler öncesi ses sanatçısı Cevdet Bağcan'ı bir konser vermesi için Bitlis'e davet etmeleri fakat Bitlis Valiliği'nin konsere izin vermemesi üzerine bu durumu kınamak için yaptığı konuşmadaki ifadeleri üzerine başlatıldığını belirtti. "Adalet ve Kalkınma Partisi'ne AKP demenin bile soruşturma gerekçesi yapılması tamamen keyfi ve haksız bir zihniyet meselesidir. Memleketi tek sesli koroya dönüştürme olayıdır. Farklı düşünmeye, iktidarı eleştirmeye tahammül etmeme olayıdır" diyen Gültekin, soruşturmada siyasi ve ideolojik davranmakla suçlanmasının, bu soruşturmayı başlatan teftiş kurulunun tarafsız olmadığına ve asli görevleri dışına çıkarak siyasi ve ideolojik davrandığına işaret ettiğini vurguladı.

Soruşturmada "yok" yok!
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iddiaları kabul etmeyerek, "AKP sözünü kullandı diye bugüne kadar hiç kimseye soruşturma açılmadı. Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Gültekin'e, siyasi nitelikli konuşmalarından dolayı soruşturma açıldı. Hiçbir yasada böyle bir şey yok" dedi. Fakat Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Kemal Gültekin'e, Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı'dan gönderilen savunma isteği yazısındaki şu ifadeler valinin açıklamasını yalanlamasının yanı sıra, AKP'nin aleyhine olan her tür görüşün suç unsuru olarak gösterildiği baskıcı bir yönetim anlayışına işaret eder nitelikte:

"Hakkınızda yapılan bir soruşturma sonucu, Bitlis Eğitim-Sen Şube Başkanı olarak ilimiz Mimoza Düğün Salonu'nda Cevdet Bağcan'ın katıldığı müzikal etkinlikte, 17.03.2009 günü saat 18.40 sıralarında, Bitlis DTP İl Başkanı Hüsamettin Zenderlioğlu, DTP İl yöneticisi Mehmet Yalçınkaya ile DTP Bitlis Belediye Başkan adayı Mehmet Şefik Beyaz'ın da bulunduğu 300 kişinin katılımıyla başlayan etkinlikte siyasi içerikli bir açılış konuşması yaptığınız, söz konusu yaptığınız konuşmada on yerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ni AKP diyerek eleştirdiğiniz, bu eleştirilerin ikisinde 'Ergenekon'dan da, AKP'den de, bugün bizi yöneten AKP Belediye yöneticilerinden kurtulmamız gerekiyor', 'Bitlis'te de AKP'den kurtulmak kolay olacak' dediğiniz bu konuşmanın yapıldığı tarihten 12 gün sonra yapılacak olan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin aleyhine bir sonucu hedeflediğiniz, bir partinin zararını hedef tutan bir davranışta bulunarak siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda bulunduğunuz iddia edilmektedir".