Ergenekon örgütü tüm dünyayı sarmış!

Ergenekon örgütünün tarihinin en az yüz yıl gerilere kadar gittiği zaten biliniyordu ama, Zaman gazetesinin habercilik başarısı sayesinde örgütün en az İsa'dan sonra 63 yılına kadar gittiğini ve başta İngiltere tüm dünyayı sarmış olduğu ortaya çıktı.

Zaman gazetesinde çıkan bir haberde, "Yumurta atma Ergenekon terör örgütünün tarzı" denilerek bu korkutucu örgütün kökünün hangi yıllara dayandığını, kolunun nerelere uzandığını anlamamızı sağlayan önemli bir ifşaat yapıldı. (Zaman'ın bu gazetecilik başarısını okumak için buraya tıklayınız) Zaman gazetesinin bu ifşaatının üzerine gittik ve Türkiye'nin geri kalmasının başlıca sorumlusu, karanlık bağlantılarıyla bilinen Ergenekon örgütünün peşine düştük:

Yer: Roma. Tarih: İsa'dan sonra 63
Ergenekon örgütünün eylemlerine başlangıç tarihi olarak saptayabildiğimiz sene, İsa'dan sonra 63. Yine İttihatçı zihniyet, iktidar olup muktedir olamayan Roma İmparatoru Vespasyan Sezar'a karşı karanlık tezgahlar örgütlüyor. 61 senesinde Vespasyan'ın oğlu Titus'un askeri sulh hakimliği görevine getirmesine "yandaşlar yargıyı ele geçiriyor" diyerek tepki gösteren Ergenekon üyeleri, 63 yılında Vespasyan Hadrometum'u ziyaret ettiği sırada kasaba halkını galeyana getirerek İmparator'u protesto eylemi örgütlüyorlar. O yıllarda Ergenekon örgütü, yumurta değil turp fırlatıyor.

Akademiyi ele geçirmeye çalışıyorlar

Bugünlerde ünlü Cambridge Üniversitesi'nin 1209 yılında kurulduğu İngiltere'deki Cambridge kasabasının tarihine bakıldığında, Ergenekon örgütünün akademinin merkezi olan kasabayı ele geçirme faaliyetlerine erkenden başladığı görülüyor. Ortaçağda kasabanın merkezi olarak kabul edilen Market Hill'deki hapishanede tutuklulara bozuk yumurta atıldığı, kasaba tarihçileri tarafından kayda alınmış.

Din karşıtlığının kökeni çok eski
17'nci yüzyılda yine İngiltere'de dönemin Durham Piskopos'u olan Doktor Cosin, Berwick'te yumurta yağmuruna tutulmuş. Olay, Türkiye'deki laikçi zihniyetin şiddete düşkünlüğünün ne kadar eskilere gittiğini sağlam bir kanıtı.

Ergenekon dünyanın her tarafında ırkçı
Ergenekon terör örgütü, 1919 yılında Güney Afrika'da ortaya çıkıyor. Güney Afrika'da şu an hükümette olan Afrika Ulusal Kongresi'nin sitesinde partinin kuruluş tarihinin anlatıldığı kısımda yer alan bilgilere göre 1919'da Güney Afrika'nın bağımsızlığını isteyenlere karşı yumurta fırlatılmış.

Tüm bu örnekler, Ergenekon terör örgütünün gizli bağlantılarının ve kökeninin nerelere dek uzandığını gözler önüne seriyor. Ergenekon'un paravan örgütü olarak kurulduğundan şüphelenilen Dünya Yumurta Atma Federasyonu'nun İngiltere'de kurulmuş olması ise, "örgüt dış bağlantılı mı?" sorusunu akla getirdi.