Zaman çığrından çıktı

Zaman gazetesinin “Yumurtalı eylemlerin altından terör örgütü bağlantıları çıkıyor” haberi akla zarar içeriğiyle pes dedirtti.

Zaman gazetesinde Hemra Köse imzasıyla yayınlanan “Yumurtalı eylemlerin altından terör örgütü bağlantıları çıkıyor” başlıklı haber, “bu kadar da olmaz” dedirtti. Haberde üniversitelerdeki protestolar “terör örgütü” işi olarak yaftalanıyor, “Yumurta atma Ergenekon terör örgütünün tarzı” deniliyor, Halkevleri “DHKP-C bağlantılı” olmakla suçlanıyor, IMF Başkanı’nı protesto edenler için ne demek olduğu anlaşılamayan “bir partinin üyesi” ifadesi kullanılıyor.

Haberin spotunda “Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen terör örgütleri boş durmuyor. Üniversitelere el atan örgütler, gençleri tahrik ederek üst düzey bürokrat ve siyasetçileri protesto etmelerini sağlıyor” deniliyor.

Halkevleri “terörist örgüt”
Haberde “Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Mersin Üniversitesi'nde yumurtalı saldırıya uğramıştı. Saldırıyı gerçekleştiren grubun Halkevleri isimli grubun yasa dışı terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu ileri sürülmüştü. Yine Samsun ve İstanbul üniversitelerindeki protestolarla Halkevleri isimli yapı etkili oldu” ifadeleri kullanıldı.

Mehmet Altan’ın protesto edildiği bir başka protestoda ise ikisi de yasal olan Türkiye Gençlik Birliği ve İşçi Partisi de “terör örgütleri” olmakla itham ediliyor.

“Yumurta atma Ergenekon örgütünün tarzı”
Haberde yumurta atarak protestoda bulunmak “Ergenekon terör örgütünün” eylem tarzı olarak nitelenerek şunlar yazılıyor: “Yumurta atma Ergenekon örgütünün tarzı: Yumurta atma Türkiye'de Ergenekon terör örgütünün de kullandığı bir eylem türü. 1. Ergenekon iddianamesine de giren yumurta atma girişiminin ilki 20 Haziran 2006 tarihinde Atatürk Havalimanı Milli Güç Platformu ve Büyük Hukukçular Birliği tarafından 'Ermenistan Katolikosu 2. Karakin'in ülkemizi ziyaretini' protesto eylemi sırasında gerçekleşmişti. Konuk misafirin aracı geçerken grup tarafından yumurta atılmıştı.”

Suç: bir (!) partinin üyesi olmak
ÖDP üyesi ve BirGün gazetesi editörü olan Selçuk Özbek’in IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’a ayakkabı fırlattığı ve çok ses getiren eylemle ilgili olarak yazılan kısım ise, haberde bir gazetecilik değil, mantık yoksunluğu olduğunu gözler önüne serdi: “IMF Başkanı Kahn'a ayakkabı fırlatarak protesto gösterisinde bulunan Birgün Gazetesi Editörü Selçuk Özbek'in yanında pankart açmaya çalışırken gözaltına alınan Z.Ç.'nin bir partinin İstanbul il örgütü üyesi olduğu belirtilmişti.”

(soL - Haber Merkezi)

soL postaL'da yer alan konuyla ilgili haber için: Ergenekon örgütü tüm dünyayı sarmış!