Pazarcık'ta fırtına ve hortum çadır kentleri vurdu: 1 ölü, 50 yaralı

Maraş Pazarcık'ta şiddetli fırtına nedeniyle çadır kentler zarar gördü. Binalardan kopan parçalar sonucu bir çocuk yaşamını yitirdi, çok sayıda yurttaş yaralandı.

soL - Maraş

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde kurulan AFAD çadır kentinin olduğu bölgede çıkan fırtına ve hortum nedeniyle en az 1 kişi yaşamını yitirdi, 50 kişi yaralandı.

Öğle saatlerinden itibaren dolunun etkili olduğu ilçe merkezinde hortum oluştu. Memiş Özdal Mahallesi'ndeki hortumun etkisiyle bazı evlerin çatıları zarar gördü. Deprem nedeniyle kurulan bazı çadır ve konteynerlerin de etkilendiği hortum nedeniyle 1 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

İlçedeki bazı araçların da hortumun etkisiyle ters döndüğü görüldü.

Fırtınadan Belman çadır kent başta olmak üzere birçok yer etkilendi. Pazarcık genelinde elektrik kesilirken, çatı düşmeleri sonucu pek çok yerde yollar kapandı. Binalardan kopan parçalar çadırlara saçıldı. Yurttaşlar belirsizlik içerisinde bekliyor.

Çıkan fırtınada çadır kentin neredeyse tamamı zarar görürken birçok çadır da olduğu yerden sökülerek etrafa yayıldı.

Bir çocuk hayatını kaybetti

soL'un edindiği bilgiye göre, yerlerinden çıkan çadırların ve bağlı olduğu metal aksamlar ve çevredeki diğer materyallerin savrulmasından kaynaklanan birçok yaralanma meydana gelirken, yaralananlar arasında çocukların da olduğu ve ağır yaralanan bir çocuğun hayatını kaybettiği belirtiliyor.

TKP Genel Sekreteri Okuyan: Arkadaşlarımız durumun çok ağır olduğunu bildiriyor

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Depremde ağır hasar alan Pazarcık’ı bu kez fırtına vurdu. Çadırlar uçtu, yırtıldı. Ne yazık ki yaralananlar olduğu söyleniyor. Arkadaşlarımız durumun çok ağır olduğunu bildiriyor. Geçmiş olsun diyoruz. Bu düzende yaşamak zorunda olan herkese geçmiş olsun" dedi.

Çadır kentlerde yaralananlar hastanelere kaldırılırken, yakınları da hastane önünde bekliyor.

TKP Kahramanmaraş milletvekili adayı: Çok sayıda yaralıyı hastaneye götürdük

TKP Kahramanmaraş milletvekili adayı Ali Mert Canel, Pazarcık'ta bulunan Belman çadır kentinin fırtınanın ardından neredeyse yok olduğunu belirtti. Bütün çadırların zarar gördüğünü ifade eden Canel "Çok sayıda yaralıyı hastaneye götürdük" dedi. 

Yurttaşlardan AKP'li Belediye Başkanı Yılmazcan'a tepki

AKP'li Pazarcık Belediye Başkanı İbraim Yılmazcan, fırtına ve hortumun ardından çadır kente ziyaret gerçekleştirdi. Yılmazcan'a tepki gösteren yurttaşlar, "Gözleriniz görmüyor mu? Çamur içindeyiz" dedi.

Yılmazcan'In ziyareti hakkında soL'a konuşan depremzede bir yurttaş, "3 ay olacak, belediye başkanını hiç görmedik. Hâlimizi ancak yaşayan bilir. Kendileri çadırlarda yaşamıyor onlar için hava hoş" ifadelerini kullandı.

'Çadır kentin yüzde 80'i dağıldı'

Çadır kente dair yaşanan son gelişmeleri bildiren Şehir Plancısı Zafer Mutluer ise "Belman çadır kentinin yüzde 80'i dağıldı. Onlarca yurttaşımız yaralı. Can kaybının ve yaralanmaların sebebi binaların çatıları" dedi.