ABD kullanılmayan ebola tesisleri için şirketlere 1.4 milyar dolar para vermiş

ABD'nin milyar dolar harcayarak yaptığı ebola tesislerinin asla kullanılmadığı, bundan da başından beri haberdar olunduğu ortaya çıktı.

Dış Haberler

The New York Times'dan Norimitsu Onishi'nin haberine göre ABD tarafından 3000 asker göndererek Afrika'ya kurulan 11 ebola tedavi tesisini sadece 28 hasta giriş yapmış. 1.3 milyar dolar harcanarak yapılan "ABD yardımları"nın  ihtiyaçlara göre düzenlenmediği, şirketlere para aktarmakta kullanıldığı söyleniyor.

Onishi'nin haberine göre tesislerin yapılmaya başlanıldığı zaman, ebolanın yayılmasının durduğu zamana denk düşüyor. Son tesisin yapıldığı zamandaysa salgın çoktan bitmek üzere ve diğer tesisler de kullanılmıyor. Bunun hiç tesis açılmadan önce de bilindiği vurgulanırken, salgınların yayılmasının tek yolunun bulaşma oranlarını düşürmek olduğu söyleniyor.

Salgının bitirilmesinin geçiş yollarının halka anlatmasıyla gerçekleştiği belirtilirken, bunun da çok ucuz ve etkili bir yöntem olduğuna, insanların dikkat ederek eboladan korunmayı öğrendiğine işaret ediliyor.