CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na sert tepki

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un partiden ihraç edilmesi sonrası CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından "bu istifalarla partiyi sarsarak düzene sokacaklarını" söyleyen Batum, bu sözleri nedeniyle CHP MYK tarafından partiden ihraç edildi.

Batum'un ihracına ilk tepki CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'ndan geldi. Kulkuloğlu karara ilişkin Twiter'dan şu açıklamayı yaptı:

Ülkeye demokrasiyi, çoğulcu siyaseti getiren CHP'de olanlara anlam vermek olanaksız. Hani nerde çoğulculuk? Bu tablo ile çoğulculuğa inancını yitirmiş, çoğulcu siyasi atmosferini tüketmiş görünen partimizde Sayın Genel Başkan, MYK ne yapmaya çalışıyor? Bu süreçle Sayın Genel Başkanımız Atatürkçülere, cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarına, ulus devleti ve üniter yapıyı savunanlara ne mesaj veriyor? İnanıyorum bu hukuk dışı karar mutlaka yargıya taşınacaktır ve sonunda adalet yerini bulacaktır. Parti MYK'sının ve YDK'nın iç hukuki düzenlemeleri ihlal ederek parti üyelerini ihraç kararı alması tehlikeli ve endişe veren bir uygulamadır. "Dikkatli olun ha! Ayağınızı denk alın! " dedirten yöntemler tiranlara mahsustur.