Spor, polisten ve tarla bitkileri uzmanından sorulacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakan yardımcılığına Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri'nden Yusuf Tekin'i getirdi. Bakanlık müsteşarı ise Kırıkkale Üniversitesi'nden "tarla bitkileri uzmanı" Hakan Hakyemez oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tüm genel müdür ve genel müdür yardımcıları, daire başkanları, gençlik spor il müdürleri ve ilçe müdürleri ile bu birimlerde çalışan tüm yetkililerin resmi olarak istifalarını aldı.

DHA'dan Ercan Ata'nın haberine göre, Bakan Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin'i, Müsteşarlık'a ise Kırıkkale Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Hakyemez'i getirdi. Ata, aynı zamanda Bakan Suat Kılıç'ın şehri Samsunlu olduğu bilinen Tekin ve Hakyemez'in spor geçmişinin bilinmediğini belirtti.

Müsteşarlık koltuğuna oturan Samsunlu Hakyemez'in dikkat çeken özelliklerinden biri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden mezun olması. Kırıkkale Üniversitesi'nin internet sayfasında Hakyemez'in akademik geçmişine ilişkin şu bilgilere yer veriliyor:

1994 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Ankara Üniversitesi Tarla Bitkileri Anabilim Dalında 1995 yılında Yüksek Lisans, 2000 yılında Doktora derecesini aldı. 2001 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne Yrd. Doç. olarak atandı. 2008 yılında Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programına Yrd. Doç. Dr. olarak atandı ve Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Bölümü Başkanlığı görevinde bulundu. 2010 yılında Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Doçent ünvanını aldı. 12 Mart 2010 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görevine başladı.

(soL-Haber Merkezi)