AKP'nin sağlık sistemi bir doktorun daha hayatını kaybetmesine neden oldu!

AKP’nin sağlıkta dönüşüm süreci ile birlikte sağlığın bütün yükünü omuzlarına yıktığı sağlık çalışanlarından birisi daha hayatını kaybetti. Yoğun iş yükü sonucunda Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına kullanılan iğneyi yanlışlıkla eline batıran Dr. Mustafa Bilgiç hayatını kaybetti.

Samsun'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına kullanılan iğneyi yanlışlıkla eline batıran Dr. Mustafa Bilgiç hayatını kaybetti. TTB, yüksek risk altında yoğun iş yükünün bir meslektaşlarının daha hayatına mal olduğunu açıkladı.

Samsun'un Havza ilçesinin Arslançayır köyünde ikamet eden 50 yaşındaki Arslan Y., kene yapışmasından bir süre sonra ishal, halsizlik ve ateş şikayetleri ile Havza Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Şikâyetleri geçmeyen hasta ailesi tarafından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. KKKA hastası olduğu bilinmeyen Arslan Y.'ye müdahale eden Acil asistanı 27 yaşındaki Dr. Mustafa Bilgiç, müdahale ettiği sırada hastaya kullandığı iğneyi yanlışlıkla kendisine batırdı. Hastanın KKKA tanısı OMU Tıp Fakültesi Merkez Laboratuvarı Moleküler Mikrobiyoloji referans laboratuarında kondu. Tanı daha sonra Hıfzıssıhha Merkezi tarafından doğrulandı. Arslan Y. 4 gün önce bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Eline iğne batması sonucu KKKA hastalığı kendisine bulaşan Dr. Mustafa Bilgiç ise olayın ardından komaya girdi. Bir süredir tedavi gören Bilgiç önceki gün yaşamını yitirdi.

Bilgiç’in ölümünün ardından kısa bir duyuru haberi yapan TTB, “Yüksek risk altında yoğun iş yükü bir meslektaşımızın daha canına mal oldu. Üzüntümüz sonsuzdur. Hepimizin başı Sağolsun” dedi.

(soL – Haber Merkezi)