Türköne: TKP, ÖDP, EMEP, Halkevleri provokasyon peşinde

Geçtiğimiz gün Bolu'da üniversite öğrencileri tarafından protesto edilen Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne, TKP, ÖDP, EMEP ve Halkevleri'nin "Türkiye çapında provokasyon" örgütlediklerini iddia etti.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir panele katılan Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, sosyalist örgütleri "kumpas merkezi" olarak niteledi.

Türkiye çapında her gün bitmek tükenmek bilmeyen tezgahların, komploların, entrikaların üretildiğini iddia eden Türköne, şöyle konuştu: "Kumpas üreten bir merkez var. Saf saf gidip bu protestolar karşısında yumurtalardan korunmak için acaba ne yaparız çaresizliği içinde değiliz. Elimiz kolumuz armut toplamıyor. Ne olup bittiğini anlamaya çalışıyoruz.

"12 Eylül referandum sürecinde Türkiye'de radikal solda, bizim eskiden komünist dediğimiz takımda bir ayrışma yaşandı. Radikal sol kendi içinde, Ergenekoncuların oyuncağı olan bir grup olarak ikiye ayrıldılar. Bunların sayıları çok az, fakat aralarındaki tartışma ve münakaşalar çok büyük. Aralarında büyük kavgalar koptu. Büyük olaylar oldu. Radikal solda 12 Eylül referandumundan önce 'elekçiler' diye bir grup türedi. Mesela bildiğiniz bir parti olan ÖDP, ikiye bölündü.

"En son Türkiye çapında yumurta eylemini yapanlar da dört tane örgüt. Bunlar silahlı eylemler ile tanınan silahlı propaganda tekniklerini kullanan örgütler. Türkiye'yi kana bulayanlar bunlardı. EMEP diye bir parti var. Halkevleri diye bir grup var. Bir de Türkiye Komünist Partisi. Bunların dördü bütün Türkiye çapında bir provokasyon örgütlüyorlar " dedi.

(soL - Haber Merkezi)