Bilim ve Aydınlanma Akademisi Sosyalist Gelecek ve Planlama Bahar Çalıştayı 21 Nisan'da

2021 yılında gerçekleştirilecek İkinci Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu'na hazırlık niteliğinde yapılacak çalıştayların ilki 21 Nisan’da başlıyor.

Bilim ve Aydınlanma

Bilim ve Aydınlanma Akademisi (BAA) tarafından düzenlenen Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu geçen yılın Aralık ayında Ankara’da toplanmıştı. Hemen sonrasında 2021 yılının sonunda ikincisinin toplanması için karar alınmıştı.

Bilim ve Aydınlanma Akademisi bu iki yıllık sürece hazırlık için bir plan üzerinde çalıştığını ve sempozyuma kadar altı hazırlık çalıştayı düzenleme hedefi koyduğunu duyurdu.

Planda ilk olan Bahar-2020 Çalıştayı, salgına bağlı karantina koşullarında çevrimiçi biçimde düzenlenecek. Komisyonların hazırladığı bildiriler yazılı olarak önce BAA üyelerinin, sonrasında ise tüm toplumun tartışma ve katkısına açılacak.

Bahar çalıştayının oturumlar halinde temalara ayrıldığı ve her bir oturumda çeşitli bildirilerin tartışılacağı çalışmanın başlangıç tarihi 21 Nisan olarak açıklandı. Süreç Nisan ve Mayıs ayları boyunca devam edecek.

Geçen sempozyumunda “İnsanlık önüne koyduğu her gerçek sorunu aşar” belgisi ile toplanan akademi üyeleri, İkinci Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu’nun belgisinin “Sosyalizm Hemen Şimdi” olacağını ilan etti.

Bildiriler BAA sitesinde ve soL Gazete’de topluma sunulacak.