Pegasus yüzlerce kabin memurunu işten çıkardı!

Pegasus Havayolları "ekonomik kriz" gerekçesiyle yüzlerce kabin memurunu işten çıkardı.

Pegasus Havayolları ekonomik krizi gerekçe göstererek yüzlerce kabin memurunun işine son verdi.

Airporthaber'in haberine göre, Pegasus Havayolları,  ekonomik koşulları gerekçe göstererek çok sayıda emekçinin işine son verdi. Çoğunluğu kabin memuru ve yer hizmetleri olmak üzere farklı departmanlardan yüzlerce emekçiyi işten çıkaran Pegasus Havayolları, kısa süre önce part time çalışma formülünü hayata geçirmiş, 800 kişi part time sistemine geçirilmişti.

Kabin memuru ihtiyacını bir süredir Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ortak yürüttüğü programdan eğitim alanlardan karşılayan Pegasus Havayolları, işten çıkarmaların devam ettiği dönemde programa aday kabul etmeye başladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, bugüne kadar 3 dönem kabin memuru grubu mezun ederken sözleşme imzalanan  dördüncü grup ekonomik gerekçeler ileri sürülerek işe başlatılmadı. 6 bin 500 TL ödeyerek iş garantili olduğu söylenen Hasan Kalyoncu Üniversitesi kabin memurluğu eğitimi kursuna katılmak için sözleşme imzalayan ancak yaklaşık 9 aydan bu yana işe yerleştirilmeyen dördüncü grup halen bekletilirken üniversitenin yeni ilan açarak aday kabul etmeye başlaması tartışma yarattı.