Avrupa Komünist İnisiyatifi'nden emperyalizme karşı açıklama

Avrupa Komünist İnisiyatifi, emperyalizmin tüm insanlığa tehdit oluşturduğunu ve saldırganlığının arttığını belirterek, emperyalizme karşı mücadeleyi yoğunlaştırma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Avrupa Komünist İnisiyatifi, "Emperyalist savaşlara ve müdahalelere, NATO'ya ve Avrupa Birliği'ne" karşı açıklama yayımlayarak, emperyalist güçlerin yabancı ülkelerden çekilmesini istedi.

Emperyalizmin "saldırı, müdahale, işgal ve savaş" konusunda uzun bir geçmişi olduğu söylenen açıklamada, emperyalizmin tekellerin çıkarları için milyonlarca insanın yaşamını bitirdiği söylendi.

Emperyalizmin saldırganlığının arttığını vurgulayan Avrupa Komünist İnisiyatifi, emperyalizmin saldırganlığının tüm insanlığın çıkarlarına "gerçek ve acil" bir tehdit teşkil ettiğini duyurdu.

"Kapitalist toplumun militarizasyonunun, kitlesel orduların varlığının, büyüyen askeri-endüstriyel kompleksin", bilimsel ve teknolojik gelişmeleri korkunç kitle imha silahları yaratmakta kullandığı söylenen açıklamada NATO'nun "emperyalizmin, üyesi ülkelerin burjuvazisinin çıkarlarına harekat eden bir ittifak" olduğu belirtildi. Avrupa Komünist İnisiyafi açıklamasında "NATO'nun tarihi, sömürüden, baskıdan, müdahaleden ve savaştan ayrılamaz" denildi.

Avrupa Birliği'nin silah ticaretinin büyük bir destekçisi olduğu ve emperyalist vasıflar taşıdığı, tehlikeli emperyalist planlara dahil olduğu söylenen açıklamada, AB tarafından izlenen siyasetin tehlikelerine dikkat çekildi.

Avrupa Komünist İnisiyatifi partileri, emperyalizme ve emperyalist müdahalelere ve savaşlara karşı mücadeleyi yoğunlaştırma çağrısında bulundu. Açıklamada NATO ve Avrupa Birliği'ne karşı halkların kendi çıkarlarının korunması, halkların emperyalist birliklerden ayrılma hakkına sahip olması, emperyalist operasyonların ve kurumların reddi istendi.

ABD ve NATO'nun yabancı ülkelerdeki üslerini kapatmasını, anti-füze sistemlerini kaldırmasını, NATO'nun savaş planlarına askeri harcamaların bitmesini isteyen Avrupa Komünist İnisiyatifi üyesi partiler, kitle imha silahlarının ve nükleer silahların imhasını talep etti.