“Türkiye aldatılacak ülke değil”

Başbakan Erdoğan, partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda Obama’nın 1915’le ilgili yaptığı konuşmayı kabul edilemez bulduklarını belirterek, “Türkiye el bebek gül bebek okşanacak, aldatılacak bir ülke değildir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin il başkanlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Barack Obama'nın "Ermenileri Anma Günü" dolayısıyla yaptığı konuşmaya değindi. Erdoğan, Obama'nın konuşmasını kabul edilemez bulduklarını belirtti.

Açıklamaları gerçeği yansıtmayan, kabul edilemez bir tarih yorumu olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Tarihe ve tarihçilere bırakılması gereken böyle bir hassas bir uzmanlık konusunun, politik malzeme yapılması ve her yıl lobilerin istismar meselesi haline getirilmesi ülküler ve halklar arasındaki normalleşmeyi engelliyor" dedi.

"Konu istismar ediliyor"
Başbakan Erdoğan, "İnatla konunun istismar edilmesini, 1915 olayları üzerinden siyasetçilerin oy kazanma yarışına girmesini üzüntüyle izledim. Tarih iç politika malzemesi yapılmamalı. Konuyla ilgli olmayan ülkelerin durumdan vazife çıkarmaktan vazgeçmesi, ilişkileri normalleştirecek ve barışa zemin hazırlayacaktır. Yapılan açıklamayı asla bizleri tatmin eden bir açıklama olarak görmüyoruz. Kabul etmiyoruz" dedi.
Erdoğan, "ABD'deki bu açıklama sadece seçim meydanlarında verilmiş sözün yerine getirilmesi amacını taşıyan denge niteliği gütmektedir. Biz basit bir seçim çıkarının garantiye alınmasından yana değiliz. Türkiye el bebek, gül bebek okşanacak, aldatılacak bir ülke değildir" diye konuştu.