Cumhurbaşkanlığı İran ziyareti öncesi ağız değiştirdi

Tayyip Erdoğan’ın yarın başlayacak İran ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanlığı Yemen konusunda ağız değiştirdi. Sözcü İbrahim Kalın, “Yemen’deki kriz masada çözülmeli” dedi.

Haber Merkezi

Tayyip Erdoğan’ın yarın başlayacak İran ziyareti öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Yemen’deki krizin “masada çözülmesi” gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyaretinde Suriye, Irak ve Yemen başta olmak üzere Ortadoğu’daki gelişmeleri de ele alacağını söyleyen Kalın, Yemen’deki gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan hava operasyonun 12. gününe girdik. Burada yaşanan krizin siyasi diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi için bizim de girişimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız, gerekse Dışişleri Bakanımızın bu konudaki temasları bundan sonra da hız kazanarak devam edecek. Yemen'de bizim önceliğimiz, bu krizin bir an önce müzakere masası etrafında bütün tarafların toplanması suretiyle çözüme kavuşturulmasıdır.

‘SUUDİ MÜDAHALESİNİ DESTEKLİYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen’e yönelik Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan saldırılara açık destek vermişti. Erdoğan, “Yemen’e lojistik destek verebiliriz” sözleriyle de saldırıya arka çıktığını ifade etmiş, “İran ve terrorist gruplar Yemen’den çekilmeli” demişti.

Sözcü Kalın ise Erdoğan’ın İran ziyareti öncesinde yaptığı açıklamalarda, “Yemen'deki sıcak çatışmanın müzakere ve siyasi diyalog yoluyla çözülmesi için bütün tarafları bir masa etrafında toplamak için gayretlerimiz devam ediyor. Umarız kısa zamanda bu yönde bir netice alma imkanımız olur. Çatışmalar bir an önce durur" dedi.

SUUDİ’LERLE GÖRÜŞME

Bu arada Erdoğan, İran ziyareti öncesinde Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Naif bin Abdülaziz’le görüştü. Naif'in Ankara ziyareti, Erdoğan'ın İran seyahatinin başlamasına saatler kala gerçekleşti.