İstanbul’da iki 8 Mart mitingi

Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında dün İstanbul’da bir miting düzenlenirken, bugün de bir miting gerçekleşecek.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün 100. Yılında İstanbul’da dün bir miting gerçekleşirken bugün de bir başka miting yapılacak.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu bileşenlerinin çağrısıyla biraraya gelen binlerce kadın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün 100. Yılında dün Kadıköy’de gerçekleştirilen mitingde bir araya geldi. Mitingde özellikle Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin kalabalık korteji dikkat çekti.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu tarafından Kadıköy’de düzenlenen mitinge, DİSK, KESK, TMMOB üyesi kadınlar, Demokratik Özgür Kadın Hareketi, EMEP, SDP, ÖDP, SP üyesi kadınlar, Halkevleri ve EKD üyesi kadınlar katıldı.

Mitingde Kürt kadınların içinde bulunduğu Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin kortejinin kalabalığı dikkat çekerken, “Jin, jiyan, azadi”, “Görünmeyen emek sesini yükselt”, “Erkeklerin sevgisi her gün üç kadın öldürüyor” gibi sloganlar atıldı. Miting yoğun yağmur altında gerçekleşirken, platform adına hazırlanan ortak basın açıklaması metni hem Türkçe hem Kürtçe okundu. Mitingde BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de bir konuşma yaptı. Tuncel, “8 Mart’ın yüzüncü yılında yüzde yüz demokrasi sağlanması kadınların özgürleşmesine bağlıdır” dedi.

İstanbul'da, Kadıköy’de bugün bir miting daha gerçekleşecek. “100. Yılında Şan Olsun 8 Mart’ı Yaratanlara! New York’tan TEKEL’e direniş sürüyor, mücadele büyüyor!” sloganıyla yapılacak mitingin katılımcıları şöyle olacak: “Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Belediye-İş İstanbul 2 No'lu Şube, BES İstanbul 1 No'lu Şube, Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokratik Kadın Hareketi, Devrimci Hareket, Devrimci Proletarya, Divriği Kültür Derneği, Emek ve Özgürlük Cephesi, Emekli-Sen Kartal Şube, Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şube, Halk Cephesi, Kaldıraç, Partizan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Proleterce Devrimci Duruş ve Tüm-Bel Sen 1 ve 3 No'lu Şubeler.

(soL-Haber Merkezi)