İsrail Hamas’ın askeri liderini öldürdü!

İsrail Gazze’ye düzenlediği hava saldırısı sonucu Hamas’ın askeri liderini öldürdü.

Reuters’in haberine göre, Hamas tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın askeri lideri Ahmet el-Cabari’nin bulunduğu araca İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısı soncunda öldürüldüğünü açıkladı. Hamas’ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın lideri Ahmet Cabari’nin içinde bulunduğu araca düzenlenen hava saldırısı sonucunda öldüğü belirtiliyor.

İsrail'den gelen açıklamada Cabari’nin İsrail tarafından öldürüldüğü doğrulandı. İsrail’in “Shin Bet” isimli iç istihbarat sevisi yaptığı açıklamada, Cabari’nin “10 yıldır sürdürdüğü terörist faaliyetlerden dolayı öldürüldüğünü” söyledi.

Açıklamada, Cabari’nin İsrail'e karşı yürütülen askeri operasyonların yönetilmesi ve finanse edilmesinden sorumlu olduğu için "yok edildiği" belirtilirken, bu saldırıyla Hamas’a “İsrail'e karşı terör faaliyetlerini teşvik etmeye son ver mesajı" verildiği ifade edildi.

Hava saldırılarının yer yer devam ettiği yönündegelen haberler var. Reuters’e konuşan bir görgü tanığı İsrail’in birkaç tane daha hava saldırısı düzenlediğini fakat neyin hedef alındığının henüz netleşmediğini bildirdi.

Haberde, İsrail Savunma Güçleri’nin daha önce İslami Cihat ve diğer militan gruplara karşı "Operation Cloud Pillar" isimli bir operasyon başlattıkları belirtiliyor.

Cabari'ye düzenlenen saldırı anı:

(soL- Dış Haberler)