Davutoğlu'ndan 'rehin şoförler' açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in serbest bıraktığı rehin şoförlerle ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, durumdan dün akşam bilgilendirildiklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD tarafından 10 Haziran'da Musul'da kaçırıldıktan sonra bugün serbest bırakılan rehin şoförlerle ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu, "Dün akşam itibarıyla olumlu bazı gelişmelerin ilk haberlerini almıştık. Vatandaşlarımız güvenli alana gelmedikçe ve bizzat ben seslerini duymadıkça açıklama yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

'Erbil'e gidiyorlar'
Olağanüstü durumlarda riskli durumların ortaya çıktığını söyleyen Davutoğlu, "O günden bu yana Türk vatandaşlarımızla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. 32 şoförümüz Başkonsolosumuz tarafından teslim alındı. Şu anda Erbil’e hareket halindeler. Müslüm Görmez beyle telefonda görüştüm. Sağlıkları iyi. Bir vatandaşımız için özel bir muayene gerekebilir ama bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Dün akşam bilgilendirildiklerini söyleyen Davutoğlu, "Başbakan’la bir bilgilendirme toplantısı sırasında bu bilgi geldi. Dün gece uykusuz bir şekilde bekledik" dedi.