Lavrov, Çavuşoğlu'nun ABD'ye Libya çağrısını yorumladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ABD'ye yaptığı Libya'da daha aktif rol oynama çağrısını yorumlayan Lavrov, ABD'nin Libya'daki nüfuzunu ateşkes çabalarına destek vermek için kullanmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Haber Merkezi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Libya'daki nüfuzunu bu ülkede derhal ateşkes sağlanmasını isteyen Rusya ve diğer ülkelerin çabalarına destek vermek için kullanmasını memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Video konferans yöntemiyle düzenlenen Rusya-ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) özel oturumunda konuşan Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'ye yaptığı "Libya krizinin çözümünde daha aktif rol oynama çağrısını" değerlendirdi.

'Libya ya da Suriye'de yapıcı katkıdan memnuniyet duyarız'

Sputnik'in haberine göre Lavrov, "Eğer ABD, Libya'daki nüfuzunu bu ülkede derhal ateşkes sağlanmasını isteyen Rusya ve diğer ülkelerin çabalarına destek vermek için kullanırsa, bunun son derece olumlu olacağını düşünüyorum. Libya, Suriye ya da herhangi bir ülkede krizi aşmaya yönelik her türlü yapıcı katkıdan yalnızca memnuniyet duyarız" dedi.

ABD'nin Libya'da çözümü teşvik etmek için hangi adımları atabileceği konusunda bir fikri olmadığının altını çizen Lavrov, "ABD'liler, Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından temsil edildiği Berlin Konferansı'na katıldılar. Konferansta alınan kararı onaylayan BM Güvenlik Konseyi kararının altına imza attılar. Trablus'ta bulunan ve çatışmanın taraflarından biri olan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni tanıdıklarının altını çiziyorlar" diye konuştu.