Dilek Özçelik'in kullandığı ilaca SGK provizyon verdi

Bakan Bayraktar’a kanser hastası Dilek Özçelik’e yaptığı "dilenci muamelesi" nedeniyle gelen tepkiler sonrasında Özçelik’in kullandığı Blemisin adlı ilaca SGK tarafından provizyon verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Edirne’de kanser hastası Dilek Özçelik’e yaptığı "dilenci muamelesi" nedeniyle kamuoyunda oluşan yoğun tepki sonrası Özçelik’in kullandığı Blemisin adlı ilaca Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından provizyon verildi.

Hürriyet Gazetesi’nden Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik “İlaç, bugün itibarıyla ödeme tablosuna girdi. İhtiyacı olan vatandaşlarımız bunu eczanelerden temin edebilecekler. SGK da ödemeyi yapacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Bakan Çelik'in verdiği bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, Özçelik ve benzeri hastaların kullandıkları Blemisin adlı ilacın Türkiye'de üretilen versiyonuna provizyon verdi. Dilek Özçelik'in kullanması gereken kilit ilaçlardan olan Blemisin için daha önce Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş, SGK'ya provizyon başvurusunda bulunmuştu. SGK'nın Geri Ödeme Komisyonu'nun provizyon verdiği ilaçlar, hastalar tarafından eczanelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.