Rotterdam'a giden Aile Bakanı'nın aracı durduruldu

Hollanda'ya kara yoluyla gitme kararı alan Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda girişinde aracı durduruldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya girişinin engellenmesi sonrası ülkeye giriş yapmaya çalışan Aile Bakanı da engellendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Almanya'dan kara yoluyla Hollanda'nın kenti Rotterdam'a gitme kararı almış, polis de yolu kapatmıştı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda girişinde durdurulduğunu ve kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi. 

Sputnik'in haberine göre, Hollanda polisi, Rotterdam yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonunda mola verdikleri sırada bakanlık konvoyundaki bir araç ile içinde Anadolu Ajansı ve TRT ekibinin bulunduğu aracın etrafını sardı. Polis araçta bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

Yaklaşık bir saat süren işlemlerin ardından gazeteciler ve bakanlık konvoyundaki yetkililerden bir an önce Hollanda'yı terk ederek Almanya'ya dönmeleri istendi.

Hürriyet'in haberine göre, bakanlık konvoyundaki bir araç ile TRT ve AA ekibinin bulunduğu araçtakilere kimlik kontrolü yaptı ve ülke dışına çıkarttı.