Marmaris'te okullara 'yılbaşı kutlaması' uyarısı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara resmi yazı göndererek yılbaşı etkinliklerinin düzenlenmesiyle ilgili uyarıda bulundu.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, ilçedeki okullara yeni yıl kutlamaları ile ilgili uyarı niteliğinde resmi yazı gönderdi.

Aldoğan tarafından gönderilen yazıda, "Müdürlüğümüze şifahi olarak bildirilen şikayetlerden anlaşıldığı üzere; mevzuat dışı, ders ve sosyal etkinliklerle alakası olmayan, değer yargılarımızdan uzak, bazı kutlamalar için öğrencilerin özendirildiği ve öğrencilere yönlendirmeler yapıldığı bilgileri ve şikayetleri gelmektedir. Dönem ve yıl sonu olması nedeniyle dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edebilecek ya da özendirebilecek, eğlence, şans oyunu, çekiliş ve yılbaşı adı altında öğrencileri ekonomik durumlarına göre farklı algılara sokabilecek yılbaşı hediyeleşmesi, çam süslemesi, Noel baba figürü ve benzeri milli ve manevi değerlerimizden uzak etkinliklerin yapılmaması ve bir aksaklığa meydan verilmemesi husunda gereğinin yapılmasını bilgileriniz ve gereğinin yapılmasını önemle rica ederim." denildi.

Resmi evrakın sosyal medyada paylaşılması üzerine Züleyha Aldoğan'ın, resmi evrakı elde edip sosyal medyada paylaşan ve kendisine hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.