AKP’nin yardımları kendi tekeline almasının nedeni belli oldu: AKP, AKP ile yardımlaşıyor…

Salgın günlerinde halka ulaştırılan yardımları soruşturma konusu yapan ve engelleyen AKP’nin halka ulaşacak yardımları kendi tekeline alma nedeni belli oldu. Salgını yandaş vakıflarının propaganda malzemesi yapan AKP, aynı zamanda parti yöneticilerini de bu yolla zengin ediyor.

Haber Merkezi

Salgın günlerinde halka yardım ulaştırmak isteyen muhalefeti hedef alan, kendisi dışındaki yardım organizasyonlarının tamamını soruşturma konusu haline getiren AKP’nin yandaş vakıflar ve sendikalar aracılığıyla halkın sadece bir bölümüne yardım ulaştırdığı, bunu da yandaş tarikatların propaganda şovuna çevirdiği ortaya çıkmıştı.

Ancak AKP’nin yardım tekelinin tek nedeninin bu olmadığını gösteren yeni bilgiler gündeme gelmeye devam ediyor.

İstanbul’da önce AKP’li Çekmeköy Belediyesi, sonra da Güngören Belediyesi’nin halka giden yardımları kendi ceplerini doldurmak üzerine kullandığı ortaya çıktı.

Hem AKP’li hem Kızılay yöneticisi ikili…

Önce AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin yaklaşık bir milyonluk iki ayrı “yardım ihalesini” Vahdet Erdoğan’ın ortağı olduğu firmalar aldı. AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı'nın eski yöneticilerinden olan Erdoğan, şu an Türk Kızılayı İstanbul Şube yönetiminde yer alıyor.

AKP’li bir diğer belediye Güngören’den de benzer bir haber gündeme geldi. Güngören Belediyesi’nin 2 milyon liralık yardım paketi ihalesini uzun yıllar AKP’de ilçe yöneticiliği yapan bir isim olan Ayhan Balcı aldı. Balcı da tıpkı diğer ihalede olduğu gibi bir Kızılay yöneticisi. Kızılay Zeytinburnu Şubesi'nin başkanı olan Balcı’nın halka ulaştırılacak yardımların ihalesini alan şirkette olması dikkat çekti.

İhaleyi alıyorlar, Kızılay üyelerine dağıttırıyorlar

İşin ilginç bir diğer noktası ise Kızılay üyelerinin “Vefa Destek Grupları” aracılığıyla söz konusu yardımları da dağıtması. Yani AKP bir ihale açıyor, ihaleyi yandaş bir Kızılay yöneticisine veriyor, Kızılay üyeleri de kimi tarikat ve yandaş vakıflarla birlikte bu yardımların “halka” ulaşmasını “gönüllü olarak” sağlıyor.