Salgın AKP'nin sinirlerini bozdu: 'Yardım' tekeli kurdu, kimseye göz açtırmıyor

Yeni koronavirüs salgını sonrası maske dağıtımının bile büyük kriz konusu olduğu Türkiye’de, AKP halka ulaştırılacak yardımı da kendi tekeline almış durumda. Maske dağıtan gözaltına alınıyor, ekmek dağıtımı yasaklanıyor, sahra hastanesi girişimi mühürleniyor.

Haber Merkezi

Covid-19 salgını sonrası iktidar halkın en temel taleplerini bile karşılayamazken, bizzat kendi sorumluluğu altında olan hiçbir uygulamayı hayata geçiremiyor.

Son olarak maske dağıtımını dahi planlayamayan iktidar, kendisi dışında yardım organizasyonu yapılmasını da adeta yasaklamış durumda.

Para toplayamazsın, ben toplarım…

AKP’nin salgın günlerinde halka yardım etmesi beklenirken, halktan para toplaması büyük tepki çekmiş, yardım kampanyasına beklenenin oldukça altında bir katılım olmuştu.

Yıllardır AKP’nin verdiği ihalelerle zenginleşen patronlar yaptıkları “cüzi” yardımlarla dikkat çekerken, aynı süreçte Ankara ve İstanbul’da belediyelerin yaptıkları yardım kampanyası AKP tarafından sert bir şekilde hedef alınmıştı.

Çıkarılan bir düzenlemeyle belediyelerin yardım toplaması engellenmiş, aynı süreçte AKP’li belediyelerin yardım toplamaya devam etttiği ortaya çıkmıştı.

Ekmek ve maske de dağıtamazsın

AKP’nin geçtiğimiz hafta ilan ettiği baskın sokağa çıkma yasağının yarattığı panik hala konuşulurken, kararın ertesi günü “yardım” planlamasının yetersizliği dikkat çekmişti.

İktidar kendi plansızlığının yanıtını bu hafta aldığı bir diğer yasak kararıyla örtmeye girişirken, CHP’li Mersin Belediyesi’nin ve diğer belediyelerin ekmek dağıtımını yine bir İçişleri Bakanlığı kararıyla resmen durdurdu.

Salgının başlangıcından bu yana maske dağıtımını planlayamayan ve halkı maskesiz bırakan AKP, Bartın'da pazarda vatandaşlara maske dağıtan Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar ile maskeleri diken terzi Hulusi Kaymakçı’yı gözaltına almıştı.

Sahra hastanesine mühür

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin salgına karşı ihtiyaç halinde kullanılmak üzere TÜYAP Fuar Alanı’nda hazırladığı sahra hastanesi, Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Konuya ilişkin hazırlanan tutanakta,“Fuarcılık alanının sağlık hizmeti vermek amaçlı hastaneye dönüştürülmesine dair müdürlüğümüzce herhangi bir ön ruhsat başvurusunun olup olmadığı sorgulandı ve mevcut böyle bir izin başvurusunun olmadığı ilgililerce ifade edildi” denildi.

23 Nisan balkon buluşması yasak, mehterli buluşma serbest

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan dolayısıyla düzenlediği ‘balkon buluşmaları’ etkinliklerinin Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını duyurdu.

Belediye’nin resmi hesabından İstanbul’daki AKP’li ilçe belediyelerinin düzenlediği mehterli buluşmalara dikkat çekilerek, “size yasak yok mu?” diye soruldu.