soL Dergi'nin 2. sayısı çıktı

Büyük ilgi çeken ve abonelik kampanyasına devam eden soL Dergi'nin 2. sayısı çıktı. Dijital ortamda yayımlanan derginin ikinci sayısında birbirinden ilgi çekici yazı ve dosyalar yer alıyor.

Haber Merkezi

İlk sayısıyla 2 Mart'ta aboneleriyle buluşan, dijital ortamda yayımlanan soL Dergi'nin 2. sayısı çıktı.

İlgi çekici yazı, değerlendirme ve dosyalar içeren derginin ikinci sayısının içeriği şöyle:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde Erdoğan konuştu ve bir kez daha kadını analıkla özdeşleştirdi. soL'a da AKP'nin kadınla kavgasını yazmak düştü. Kapitalizmin sömürü çarkında kadının durumu bir başka yazının konusuydu. Ekin Bulut ve Gülay Dinçel'in kaleminden...

Ali Ufuk Arikan seçim ittifakının ve ittifakın seçim oyunlarının ne anlama geldiğini yazdı bu hafta. Ve olası senaryoları...

Adı sık sık provokatif saldırılarla gündeme gelen Samsun'un "teslim olmadığı"nı bu kentten çıkan sese kulak vererek göstermek istedik. Ali Delişmen ve Belma Nur Kartal soL için ilgi çekici bir Samsun dosyası hazırladılar.

Putin'in Rusya'nın yeni nükleer silahlarını tanıttığı konuşmasının ardından emperyalist sistem içi mücadelenin nükleer savaşa dönüşme riski yine gündeme geldi. Alper Birdal bu riski ve emperyalist demagojiyi ele aldı.

Kemal Okuyan ölümünün üzerinden 65 yıl geçen Sovyet lideri Stalin'le neden uğraşıldığı sorusuna yanıt verirken, Fidel ve Che'nin Stalin için söylediklerini soL sayfalarına taşıyor. Sovyet sanatçıların Stalin için bestelerini de bu dosyada dinleyebilirsiniz.

Afrika zengin yeraltı kaynaklarının yanı sıra ucuz işgücü ve geniş yatırım alanlarıyla uluslararası tekellerin ilgisini çeken bir kıta. Kıtanın yoksul ülkelerinden Etiyopya'da işçilerin yaşantısını, orada çalışan bir emekçinin gözünden sizlerle paylaştık.

Bankalar halkı nasıl soyuyor? Gülay Dinçel "bankacılık soygunu"nu bütün boyutlarıyla inceledi.

Evrim düşmanlığıyla mücadele etmek tamam. Peki ya Evrim Teorisi hakkında bildiklerimiz yanlışsa... Ezgi Altınışık, evrim konusunda sık karşılaşılan bilgi eksikliklerine örnekler veriyor.

Nihayet Erhan Nalçacı tarih zengini Türkiye'de müzeciliğin düştüğü içler acısı hâli trajikomik örneklerle anlatıyor.

Derginin ikinci sayısına ulaşmak ve abone olmak için fotoğrafa tıklayınız: