Zenginler uçuş yasağı dinlemiyor

Rusya’da, Batı ülkelerinde zaman geçirmek isteyen zengin Ruslar nedeniyle özel jet hizmeti sağlayan şirketlere yönelik talepte artış yaşanıyor.

Haber Merkezi

Havayolu şirketlerinin ve hükümetlerin uyguladıkları kısıtlamalar nedeniyle ticari uçuşlardan yararlanamayan zengin Rusların, İngiltere ve Kıbrıs başta olmak üzere mülk sahibi oldukları ülkelere gidebilmek için özel jet şirketlerine yöneldikleri belirtildi.

Reuters’ın haberine göre, mülkleri sayesinde Batı ülkelerinde oturum hakkına, hatta çifte vatandaşlığa sahip olan zengin Ruslar, özel jet hizmetlerine olan talebi arttırdı. Uçuş başına 16 bin ile 25 bin avro arasında ücret ödenirken, özel jet hizmeti sağlayan şirketlerden birinin sahibi olan Aleksandr Osit, son iki ay içinde Avrupa’ya giden tek yönlü uçuşlarda büyük bir artış yaşandığını kaydetti.

Koronavirüs nedeniyle ticari uçuşların durmasının sadece Rusya’da değil ABD ve Çin’de de özel jet uçuşlarına olan ilgiliyi arttırdığı belirtilirken, özel havacılık sektörü yetkilileri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre talebin yüzde 30 oranında daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor. ABD'de zenginlerin taşradaki malikanelerine gitmek, Çinli zenginlerinse Batı ülkelerinden Çin'e dönmek için özel jetlere yöneldikleri dile getiriliyor