AKP ve MHP'ye devlet olanakları yetmedi: Tehditler havada uçuşuyor

AKP ile MHP muhalefete yönelik tehdit dilini farklı bir boyuta taşıdı, ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz’, ‘Ülkücü hareket sana haddini bildirir’ ve ‘Haberi olsun; boğaz bu mevsim serin, yazın da derindir’ ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Muhalefetin eleştirilerini ve tepkilerini anında gözaltı, dava ve tutuklama konusuna çeviren AKP, şimdi de MHP ile birlikte tehdit dilini yeni bir boyuta taşıdı.

'Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz'

Diyanet’in LGBTİ’leri hedef alan açıklamalarına tehdit ekleyerek, “Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz” sözleriyle katılan MHP’ye Sivas Katliamı’nı hatırlatıp tepki gösteren CHP’li Özgür Özel, önce MHP ardından da AKP’nin yeni hedef tahtasına dönüştü.

'Ülkücü hareket haddini bildirir'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Özel’i hedef alarak, “Ülkücü hareket sana haddini bildirir” derken, AKP medyası da Özel’in “Saray rejimi” sözlerini hedef aldı, hem doğrudan Cumhurbaşkanlığı hem de yandaş basın Özgür Özel’i darbecilikle suçladı.

AKP ve MHP’nin tehditleri bununla sınırlı kalmazken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, “Şöyle bir gerçeklik var ki bu korkuları, bu savrulmaları, akılla değil öfkeyle, hırsla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde bir iktidar değişikliğini, hatta bir sistem değişikliğini görüyorum. Bu ülkede halkın gerçekten gözü açıldı” sözleri de yeni tehdit konusu oldu.

'Boğaz'ın serin suları...'

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 15 Temmuz sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde yaşananları hatırlatarak, “Milletimiz buna en son yelteneni 15 Temmuz’da Şehitler Köprüsü’nden Boğaz’a dökmüştü. Anlaşılan bünyesine demokrasi fazla gelen CHP İl Başkanı, genlerine uygun maceralar arıyor. Haberi olsun; boğaz bu mevsim serin, yazın da derindir” ifadesini kullandı.

AKP ve MHP’nin tehdit açıklamaları büyük tepki çekerken, bu sözler salgın günlerinde de hız kesmeyen soruşturma ve dava haberlerini akıllara getirdi.