Taner Yıldız: Buna elektrik krizi demeyelim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin bir açıklama yaptı. Yıldız, "Bunun adını 'kriz' olarak koymaya şahsen katılamıyorum" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tepkilere neden olan kesintileri 'kriz diye yorumlamanın' yanlış olduğunu söyleyerek, "Orada 210 megavatlık bir ünitemiz devre dışı. Buna benzer aksaklıklarımız olabiliyor ama bunun uzun vadeli ve kalıcı olduğunu söylemek, bunun adını 'kriz' olarak koymaya şahsen katılamıyorum. 365 gün içinde 7 ila 10 günlük sürelerde kışın çok tavan yaptığı yerlerde bu tür aksaklıklar olabiliyor" diye konuştu.

Kesintilerin sistematik olarak tüm kışa yayılacağı yönünde bir öngörülerinin bulunmadığını vurgulayan Bakan Yıldız, Rusya, Azerbaycan ve İran'dan gelen boru hatlarında sıkıntı yaşanmadığı sürece doğalgaz arzında sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

'Trafolar patlıyor'
Kesintilerin nedenlerine ilişkin de bilgi veren Yıldız, trafolarda patlamalar meydana gelebildiğini veya aşırı yüklenmeler olabildiğini kaydetti.

Yıldız, "Tabii ki bu hafta olumsuz hava şartlarının 6 dereceye kadar, mevsim normallerinin daha altında seyrettiğini gördük. Yarın herhangi bir aksaklık beklemiyoruz. Bu manada vatandaşlarımızın da rahat olmasını söylemek isterim" diye konuştu.