Erdoğan'dan Trump'ın 'teşekkürüne' yanıt: Umarım işbirliğimiz devam eder

ABD Başkanı Trump, Brunson’un serbest bırakılması konusunda yardımları için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Trump'ın 'teşekkürüne' dakikalar içerisinde yanıt veren Erdoğan ise 'Umarım işbirliğimiz devam eder' açıklamasında bulundu.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter mesajında, Brunson’un serbest bırakılması konusunda “yardımı için” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Trump Twitter’dan paylaştığı mesajında şöyle dedi:

“Türkiye tarafından serbest bırakılan Pastör Andrew Brunson bu öğleden sonra 14.30’da Oval Ofis’te olacak. Onu görmek ve kendisiyle tanışmak harika olacak. O zorlu bir deneyim yaşayan büyük bir Hıristiyan. Başkan Erdoğan’a da yardımı için teşekkür etmek isterim!”

Trump daha sonra paylaştığı mesajda ise, Brunson’un serbest bırakılması ve ABD’ye dönmesi için herhangi bir anlaşma yapılmadığı belirtti. Trump mesajın devamında “Ben rehineler için anlaşma yapmam. Ancak ABD adına, ABD-Türkiye ilişkilerini iyiye, belki de mükemmele taşıyacak bir minnettarlık sözkonusu” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise  Brunson'un serbest bırakılması dolayısıyla kendisine teşekkür eden Trump'a "Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi" yanıtını verdi.