Vali 'Coş'tu: “Yiğit Tayyip”

Erdoğan'ı aklayan müfettiş olarak tanınan Kırklareli Valisi H. Avni Coş, Karadeniz gecesinde “Tayyip güzellemesi” yaptı. Erdoğan'ın bu memleketin yiğit bir evladı olduğunu ifade eden Coş, "değerli eş" Emine Erdoğan'ı da unutmadı.

soL (Kırklareli) Erdoğan'ı aklayan müfettiş olarak tanınan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, ilde düzenlenen "Karadenizliler Gecesi"ne katılarak horon tepti. Horon tepmekle de yetinmeyerek, burada yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'a methiyeler düzerken kendinden geçti. Erdoğan için "yiğit" sıfatı kullanan Coş, Emine Erdoğan'ı da "ve değerli eşleri" eklemesiyle andı. Kırklareli Valisi, Erdoğan için "Karadeniz evlatları denince cesaretli, çalışkan, yüreği memleket için atan, ülkesi için her şeyi göze alan yiğitler ve değerli eşleri, hanımefendiler akla geliyor. Bu özelliği simgeleştiren, bu seçkin vasıfları bünyesinde toplayan Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı anmamak mümkün değil. Sadece ülkemizde değil bölgemizde de saygınlıkla karşılandığını biliyoruz. Değerli Karadenizliler'in de böyle bir evlat yetiştirdiği için mutluluk duyduğunu biliyorum" dedi.

Erdoğan'ı aklayan müfettiş
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili iddiaları araştıran ve Erdoğan hakkındaki birçok iddianın "asılsız" olduğuna karar veren Mülkiye başmüfettişlerinden biriydi. AKP hükümeti döneminde Bingöl Valisi oldu. Ardından Aksaray Valiliği'ne atandı ve son kararnamede Kırklareli Valisi oldu. Coş "Adnan Hoca" kitaplarının halk kütüphanelerine alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurmasıyla da akıllarda.

Konuyla ilgili soL'da çıkan haberler:

http://haber.sol.org.tr/kentgundemleri/6488.html Kırklareli Valisi, şirkete aracılık mı etti?

http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetsag/9005.html Devlet Öğrenci Yurdu Zaman gazetesi temsilcisine