Bülent Arınç MTTB'deki faaliyetlerini hatırladı

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Konya'da Mevlana Üniversitesi'nin 2010- 2011 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "üniversiteleri ölümün kol gezdiği mekanlara çevrilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Konya'da Mevlana Üniversitesi'nin 2010- 2011 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Üniversiteleri, 12 Eylül öncesinde olduğu gibi, boykatların, kavgaların, silahlı çatışmaların yaşandığı, ölümün kol gezdiği mekanlara çevrilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi. Ancak Arınç, bugün üniversitelerde AKP'ye karşı gösterilen tepkiler ile "ölümün kol gezmesi" arasında nasıl bir bağ olduğunu anlatmadı.

"Kavga, silahlı çatışma, ölüm" gibi sözler ise Bülent Arınç'ın da gençlik yıllarında üyesi olduğu Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) faaliyetlerini hatırlattı.

Bülent Arınç, salondaki üniversite öğrencilerine yaptığı konuşmada, “Bu sıraları iyi değerlendirin. Kavgayı, çatışmayı bir tarafa bırakın. Bilgi ve hikmetin peşinden koşun. Geçmişin çatışmacı kültürünü çöpe atın. Birbirinizi anlamaya çalışın. Hem bireysel, hemde ülkenin sorunlarını medeni bir şekilde konuşarak, meseleler üzerinde özgürce fikir yürüterek kavuşturun” ifadelerine yer verdi.

Dolmabahçe, Mülkiye ve ODTÜ'de saldıran polis değil miydi?
Bülent Arınç, son iki hafta içinde öğrencilere sanki polis biber gazlı ve coplu müdahalede bulunmamış gibi konuşarak “Son günlerde şiddete dönüşen bazı öğrenci gösterileri yaşanmaktadır. Bizler sivil iktidar sahipleri, düşüncesini açıklamasından dolayı hiçbir öğrencinin hiçbir şekilde zarar görmesini istemeyiz ve bunun karşısında oluruz. Demokratik hak ve gösterilerin sınırları kanunda belirlenmiştir. Maalasef, son gösteriler, hem polislere, hem siyasilere yönelik şiddet unsarları içermeye başlamış durumda. Demokratik hak ve özgürlükler adına yapılan şey oldukça düşündürücüdür. Bizim iki gün önce ODTÜ’de bilimi, tekonolojiyi yüksetmeyi konuştuğumuz, üniversitelerdeki teknoloji ve bilim ilişkisini masaya yatırmışken, bilimsel çalışmaları artırmak ve üniversitelerin olanaklarını iyileştirmeyi görüşürken, dışarıda taşlar, sopalar, biber gazları ve karşılıklı tartışmalar vardı” dedi.

"İllegal örgütler" karalamasına devam
Bülent Arınç, öğrencilerin üniversitelerine ve ülkelerine dönük taleplerini "illegal" faaliyet gibi göstererek “Üniversiteler, evrensel değerlerin beşiğidir. Buralara illegal örgütler değil, siz bilim gençleri varlığınızı göstereceksiniz. Üniversiteleri, 12 Eylül öncesinde olduğu gibi, boykatların, kavgaların, silahlı çatışmaların yaşandığı, ölümün kol gezdiği mekanlara çevrilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz üniversitelerin, toplumsal görüşmenin ilerlemenin, büyümenin, en önemli öncüsü olarak görmek istiyoruz. Biz üniversitelerimizi milletin değerler sistemini yıkan, toplumun dinamiğini yıkan, sınıf çatışmalarına yol açan, sosyal parçalara ayırıştıran olarak istemiyoruz. Kimliğimizle evrensel değerlerle yeni bir medeniyet inşaa edilmesini arzılıyoruz” dedi.

(soL - Haber Merkezi)

Gençlik bağımsızlık istiyordu

Kanlı Pazar'dan bir fotoğraf

MTTB'li bir saldırgan 6. Filoyu protesto eden bir genci bıçaklarken