Ankara Katliamı anmasına izin vermeyen okul müdüründen 'kutlu doğum' programı

Ankara Mamak'ta Demokrasi Ortaokulu Müdürü Atilla Yıldırım, "Kutlu Doğum Haftası"nı bahane ederek, okul içinde "anma" programı hazırladı.

Ankara'daki Gar saldırının ardından ülke genelinde ilan edilen grev ve boykot ile saldırıda yaşamını yitirenlerin anılmasına müdahale etmeyen Ankara Mamak Demokrasi Ortaokulu Müdürü Atilla Yıldırım, bu kez de okul öğrencilerine dayattığı gerici etkinliklerle ortaya çıktı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini bahane eden okul müdürü, günler öncesinde hazırlıklara başladı. Önce "Peygamber evinize sizi ziyarete gelse ne hissedersiniz?" konulu bir kompoziyon yarışması düzenleyen Yıldırım, ardından da "siyer" (Muhammed'in hayatı) yarışması düzenledi.

Muhammed'in hayatının anlatıldığı bir kitaptan öğrencileri sınav yapan okul müdürü, bu sefer de önümüzdeki Pazartesi gerçekleştirmeyi planladığı "Kutlu Doğum Haftası Anma Programı" hazırladı. 

Haftanın ilk gününde ve ders saatlerinde gerçekleşecek etkinlik için öğrencilere dağıtılan davetiye kitapçığında gerici ifadeler yer alırken söz konusu programın akışı ise akıllara durgunluk verdi.

Öte yandan okulun bulunduğu mahalle Alevi yurttaşların yerleşim alanları arasında.