İşçiyi öldürelim, sektörü öldürmeyelim

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Altınbaş Holding iştiraklerinden Galata Denizcilik'in inşa ettiği tankerin suya indirilmesi törenine katılmak üzere işçilerin ölümleriyle Türkiye gündemine oturan Tuzla’daydı. Bakan törendeyken, işçiler hayatını kaybeden arkadaşları için eylemdeydi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Altınbaş Holding iştiraklerinden Galata Denizcilik'in Tuzla Gisan Tersanesi'nde inşa ettiği tankerin suya indirilmesi törenine katılı.

Törende konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise tersanelerde birçok kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Orada her kaybettiğimiz can, bizim canımızdan gitmiştir. Ama, Türkiye'nin gemi inşa sanayisinde elde ettiği bu başarısını, dünyada bu pazarı elinden kaptığımız yerlerden provoke etmek isteyenler var. Sektörün eksiklerini mutlaka yerine getirmemiz gerekiyor. Ama sektörü öldürmeyelim. Hükümet olarak sonuna kadar her türlü sorumluluğun bilincindeyiz. Bu konuda bizim sicilimiz çok temiz. Sektör
eksikliklerini tamamlasın, ama sektörün elde ettiği başarıyı dışarıdan bu sektörün rakiplerinin provoke etmesine izin vermeyelim" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan “sektörü öldürmeme” çağrısı yaparken tersane işçileri Torlak Tersanesi önünde hayatını kaybeden işçi arkadaşları için eylem yaptı. Önceki gün MHP milletvekili Ali Torlak’a ait Torlak Tersanesi'nde Nurettin Bingöl (36) isimli işçinin vinç sepetinden düşüp hayatını kaybetmişti. İşçiler tersanelerde gerçekleşen “iş kazaları” olarak nitelenen iş cinayetlerini protesto ettiler.

(soL-Haber Merkezi)