TGS: Sözde kabadayılardan korkmuyoruz

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye-Kazakistan maçı sonrası özel güvenlik elemanlarının spor habercilerine saldırısını kınayan bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sözde kabadayılardan korkmuyoruz" denildi.

Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS), Türkiye-Kazakistan maçı sonrası özel güvenlik elemanlarının habercilere saldırmasını yaptığı açıklamayla kınadı. Sendika, Futbol Federasyonunu göreve çağırırken, korumaların arkasındakiler için “sözde kabadayılar” ifadesini kullandı.

Gazeteciler Sendikasından yapılan açıklama şöyle:

Halkın haber alma hakkı için çalışan biz habercilere yönelik fiili şiddet ve engelleme girişimleri artarak devam ediyor. Sorumluların cezalandırılmamasından başka kendini bilmezler cesaret alıyor.

Türkiye-Kazakistan maçında futbolcu korumalarının spor medyasına saldırması bunun açık bir örneğidir.

16 Kasım Türkiye futbolunun rezalet gecesidir. Akreditasyon kartı olan habercilerin defalarca güvenlik kontrolünden geçerek ulaştığı bir alana, -nasıl oluyorsa- kaçak giren bu tiplerin arkasındaki sözde kabadayıları konuşmak gerekir.

Bir meslektaşımızı “Seni evinden aldıracağım” diye tehdit eden kaleciye, basın tribününe hareket çeken oyuncuya, habercilerin üzerine araba süren Başkan’a dokunulmadığı için bu darp olayı yaşanmıştır.

Ancak fazla mesai, sigorta, maaş, işten atılma ve sansür gibi sorunlarımızın yanında bu kof kabadayılığa karşı da bir arada duracağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Futbol Federasyonu, İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürülüğü görevini yapmalıdır.

Spor habercileri güçsüz değildir. Bundan sonra herkese hak ettiği cevap verilecektir.