Rusya: ‘Muhaliflere 50 Stinger füzesi verildi’

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye’de rejime karşı savaşan “muhaliflere” hava hedeflerinde etkili Amerikan yapımı 50 adet Stinger füzesi verildiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye rejimine karşı savaşan “muhaliflere” savaş uçaklarına karşı kullanılabilen 50 adet Stinger füzesi verildiğini açıkladı.

Milliyet’in RIA Novosti ajansına dayandırdığı habere göre, Lavrov, “Suriyeli muhaliflerin elinde 50’den fazla Amerikan yapımı Stinger füzesi olduğuna dair kesin bilgi var” diye konuştu.

RIA Novosti’ye konuşan Fransız İstihbarat Araştırmaları Merkezi Direktörü Eric Denece, ABD’nin Türkiye ve Katar üzerinden Suriyeli muhaliflere silah yardımı yaptığını ifade etti.

“Silah dağıtımını ABD kontrol ediyor”
Rusya Dışişleri Bakanlığı geçen haftalarda yaptığı bir açıklamada da, Washington'un Suriye'deki yasadışı silahlı gruplara dağıtılan silahların bilindiğini belirtmiş, “ABD'li yetkililerin ABD basınında yayınlanan açıklamaları değerlendirildiğinde, ABD'nin bu dağıtımı koordine ettiği ve lojistik destek sunduğu anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.

Yine Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov da, Suriyeli silahlı grupların ABD yapımı Stinger füzeleri temin ettiğinin tespit edildiğini söylemişti.

Stinger füzeleri, alçak irtifadaki uçak veya helikopter gibi hava hedeflerine karşı kullanılan, tek kişi tarafından ve omuzdan kolayca ateşlenebilen, 8 km menzilli yüksek isabet ve tahrip özelliğine sahip bir hava savunma füze sistemi olarak biliniyor.

(soL- Dış Haberler)