Muhaliflerden etnik temizlik tehdidi!

Suriye'de Alevilere, Sünnilere, Hristiyanlara, Ermenilere ve diğer farklı mezhep ve milliyetlere karşı birçok katliam gerçekleştiren muhalifler, “etnik temizlik” tehditlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü silahlı bir muhalif grup, Kefraya ve Foua'dan Şam’a gitmekte olan bir otobüsü durdurup, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 42 yolcuyu kaçırmıştı. Suriye rejimi karşıtı İngiltere merkezli İnsan Hakları gözlemevi, muhaliflerin kaçırdığı 42 kişiye karşılık hükümet yanlısı güçlerin misilleme olarak 300 kişiyi kaçırdığını açıklamıştı.

Ancak, muhalifler, Alevilere ve Şiilere dönük etnik temizlik tehditleri savurmaya devam etse de, rejim karşıtı yayın yapan Batı ve Türkiye medyası, olayları “karşılıklı” etnik çatışmanın şiddetlenmesi olarak göstermeye çalışıyor.

Associated Press'e (AP) konuşan Mahir Abdül-Ghani isimli bir “aktivist”, Şiilere “bölgede yer yok” diyor. Ghani'nin tehdit dolu açıklamalarını “herhangi bir” açıklama gibi aktaran gazete, haberinde radikal İslamcılarla birçok çatışmaya girmiş olan muhalifin şu ifadelerine yer veriyor:

Uyarıyoruz, Foua'daki her şey hedefimizdedir. Canını seven buradan ayrılsın. Allah'ın izniyle, yakında bütün bölgeyi özgürleştireceğiz ve Foua ya da Kefraya diye bir yer kalmayacak.

Bu iki köyü yok edeceğiz çünkü onlar bize çok zarar verdi.

“Alevileri boğazlayacağız”
Geçtiğimiz günlerde, Türkiye sınırına yakın Binniş kasabasında kutlama yapan muhalifler, eline bıçak verdikleri küçücük bir çocuğa, içinde “Alevileri boğazlayacağız” gibi sözlerin yer aldığı bir şarkı söyletmişti. Şarkıda Ghani'nin “yok edeceğiz” dediği Binniş sınırındaki Kefraya ve Foua kasabasında yaşayan Şiiler tehdit edilmişti. Şarkıda şu ifadeler yer alıyordu:

Liderimiz Mullah dininden asla vazgeçmedi
Bütün askerler ruhlarını Allah'a adadılar
Liderimiz Bin Laden silahlarımızın ve inancımızın gücüyle Amerika'nın yok edicisi
Sivil bir uçakla Amerika'yı yok ettik
Dünya Ticaret Merkezi moloz yığınına döndü
Nusayri (Alevi) çeteleri, bütün Nusayriler (Aleviler) sizi anlaşma olmadan yakında boğazlayacağız
Onlar bana terörist derlerse ben de “bu benim için onurdur” derim
Bizim terörümüz ilahi çağrı tarafından kutsanmıştır
Nusayri (Alevi) çeteleri, bütün Nusayriler (Aleviler) Allah'ın çağrısıyla sizi yakında boğazlayacağız
Binniş kasabasını koruyoruz, Binniş'i asla satmayız
Kefraya ve Foua'daki (Binniş sınırındaki Şii kasabaları) Şiileri boğazlayacağız

(soL- Dış Haberler)