Gül Kitabevi saldırısı sanıklarına dava açıldı

Kırşehir’de 8 Eylül'de Gül Kitabevi’nin yakılmasıyla ilgili 16 sanığa dava açıldı.

Kırşehir’de 8 Eylül’de Gül Kitabevi’nin yakılmasıyla ilgili 6'sı tutuklu 16 sanık hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik, mala zarar verme, yasa dışı gösteri" suçlarından dava açıldı.

Kitabevinin yakılmasında rol alan üç saldırgan hakkında ayrıca, "öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Radikal'in haberine göre, bu üç kişiden ikisi tutuksuz yargılanıyor. İddianamede, "Şüphelilerin ırk ayrımcılığına dayanarak, işyerinin içerisinde ve apartmandaki insanların yangın sonucu ölebileceklerini öngörmelerine rağmen eylemlerini sergiledikleri" belirtildi.

'KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS'
İddianamede kamera kayıtlarına göre Ramazan Akçakaya, Ramazan Doğan, Mustafa Tekten ve Yunus Sağır’ın ise kitabevi önünde yanan çantaları içeriye atarak dükkanın yanmasına sebep oldukları, sanıkların kasten öldürmeye teşebbüs ettikleri belirtilerek, şunlar söylendi:

İşyerinin içerisinde ve ayrıca apartmandaki insanların yangın sonucu ölebileceklerini öngörmelerine rağmen, neticeyi kabullenerek eylemlerini sergilemeleri nedeniyle, atılı suçun kastla öldürmeye teşebbüs olduğu, zira işyerinin önünde bulunan kalabalıktan dolayı yangına müdahalenin gecikebileceğinin ve özellikle işyeri içerisinde bulunan kişilerin dışarıda bekleyen ve kendilerine zarar vermek isteyenlerden dolayı dışarı çıkamayacaklarının kolayca öngörülebileceği, bu nedenle eylemin insanların hayatını mutlak şekilde tehlikeye soktu.