Sosyal medyada Hacıosmanoğlu'na tepki: Tüm kadınlardan özür dilesin

Gaziantep maçından sonra yaptığı açıklamada, “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız, bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez” diyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na sosyal medyada tepki yağdı.

Olaylı geçen Gaziantep-Trabzon maçından sonra bir özel televizyon kanalında "Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız, bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" diyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu cinsiyetçi söylemi, tepkilere yol açtı. Tartışma yaratan bu sözlerin ardından, sosyal medya kullanıcıları Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'nun tüm kadınlardan özür dilemesi gerektiğini dile getiriyor.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, olaylı geçen Gaziantepspor maçının ardından bir televizyon kanalının canlı yayınında Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemler aleyhinde açıklamalar yaptı. “Tövbe edip bıraktığım mesleğim vardı, sanırım o günlere geri dönmem gerekiyor” gibi tehditler savurduğu konuşmasında, hakemleri ve federasyonu ağır sözlerle eleştiren Hacıosmanoğlu, "Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" dedi. 

SOSYAL MEDYADA GÜNÜN KONUSU OLDU

 

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu sözleri sosyal medyada da yankı uyandırdı, "Trabzonspor Başkanı" etiketiyle Türkiye TT listesine girdi. Eleştiri oklarına hedef olan Hacıosmanoğlu hakkında yapılan yorumlardan bazıları:

Melis Alphan: Böyleleri üremesin, kısırlaştırılsın. Cinsiyetçi fikirleri de yeni kuşaklara taşınmasın, onlar ölünce ölsün! "Futbol hayattır" diye zırvalayanlara... Evet doğru, hayat. Kadınları gerçek hayatta öldüren zihniyet statta oturuyor. Yıl 2015, ayağına giyecek ayakkabı sırtına ceket bulamayan bir millet şaşkınlıkla Mercedes'ten inemeyenleri izliyor. Ayrıca vals, içinde aynı anda hem hüznü hem heyecanı barındıran harika bir müziktir. Küçümseyeni küçümserim.

Rabia Arzu Yeğin: Kadın gibi yaşamayacağız diyen İbrahim Hacıosmanoğlu, sen de bir kadının eserisin çıkıp bi’ özür dile istersen, ne dersin?

Nüjiyan: Nesi varmış kadınların! Sunun yaptığı ayrıma bak! Sen zaten bi’ kadın gibi onurlu yaşayamazsın! Ayıp ya ayıp.

Alperen Sezin: Adam gibi ölmek tamam da kadın gibi yaşamayacağız ne demek.

Semabbas: Emin ol hiçbir kadın da senin gibi yaşamak istemez.

Günbatımı Çıkmazı: İbrahim Hacıosmanoğlu, "Kadın gibi yaşamayacağız" diyerek annesini bile aşağılamış.

Favci: İbrahim Hacıosmanoğlu, bizi kadın gibi yaşatmaya kimsenin gücü yetmez demiş, kadın gibi yaşamaktan ne anlıyorsa zavallı...

FenerbahCHE: İbrahim Hacıosmanoğlu! Keşke kadınlar kadar cesur ve yürekli olabilsen! Kelimeleri nohut beyninde tart ve öyle konuş!

Seray Karakaş: 'Sevgili' İbrahim Hacıosmanoğlu adam gibi yaşamış, kadın gibi değil. Keşke kadın gibi yaşasaymış da azcık onurlu olsaymış…