'Onun için ölmeye hazırım' dediği Tayyip Erdoğan arayınca hakemleri bıraktı!

Trabzonspor ile Gaziantepspor'un 2-2 berabere kaldığı maçın son anlarında yaşanan 'penaltı' pozisyonu sonrası hakemler, Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu tarafından Avni Aker Stadı'ndan 4 saat boyunca çıkarılmadı. Bordo-mavililerin başkanı Hacıosmanoğlu, "Onun için ölmeye hazırım" dediği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın araması üzerine hakemlerin stattan çıkarılmasına…

DHA

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Yöneticilerime, 'Trabzon'un misafirperverliğini gösterin. Sabah ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak" dediğini ancak, saygı duyduğu, gönül bağı bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini arayıp "Türkiye, hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak" sözleri üzerine hakemlere en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan kenti terk etmelerine izin verdiklerini söyledi.

KAPILAR KİLİTLENDİ

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ardından büyük tepki gören hakem Çağatay Şahan ve arkadaşları, hakem odasına gitti. Raporlarını yazan ve kıyafetlerini değiştikten sonra stadyumdan ayrılmak isteyen hakem ekibine, bordo-mavili yönetimin tüm kapıları kapattığı ve stadyumdan ayrılmalarına izin verilmediği iletildi. Birçok bordo-mavili yönetici de hakem odasının bulunduğu koridordaki sandalyelere oturup beklemeye başladı. 

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, sabaha karşı Trabzon'da olacağını, kendisi gelinceye kadar hakemlerin stadyumda tutulmasını istemesi üzerine, VIP tribünü önündeki araç giriş kapısı kilitlendi. Ayrıca tribün önünde yaklaşık 500 bordo-mavili taraftar Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemler aleyhine tezahürat yapmaya başladı.

ERDOĞAN, HAKEMLERİ SERBEST BIRAKMASI İÇİN TALİMAT VERDİ!

Gerginlik sürerken, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisini arayan hiçbir devlet görevlisinin telefonuna çıkmadı ve hakemlerin stadyumda tutulması kararından dönmedi. 

Saatler 03.00’ü gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İbrahim Hacıosmanoğlu’nu arayarak, hakemlerin bir an önce güvenli şekilde stadyumdan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Trabzon’daki yönetici arkadaşlarına ulaşan Hacıosmanoğlu, hakemlerin çıkarılması talimatını verdi.

Saatler 03.47’yi gösterirken, tüm yöneticiler ve kulüp personeli soyunma odası koridorlarını boşalttı. Hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, koridora giren çevik kuvvet polislerinin kalkanlarının korumasında, VIP tribünü önüne yaklaştırılan sivil polis midibüsüne bindirilerek stadyumdan çıkarıldı. 4 saatlik bekleyiş ardından stadyumdan ayrılan hakem ekibine, dışarıda bekleyen taraftarlar ellerindeki pet şişeleri ve taşları fırlattı.

SABAHA KARŞI ÖZEL UÇAKLA GELDİ

Hakemlerin stadyumdan ayrılması ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, özel uçakla İstanbul’dan hareket ederek saat 05.45’te Trabzon Havalimanı’na gelirken basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı. Havalimanında, bazı yöneticiler ve bir grup bordo-mavili taraftar tarafından'Büyük başkan' tezahüratlarıyla karşılanan Hacıosmanoğlu, daha sonra açıklamalarda bulundu.

"ERDOĞAN İÇİN ÖLMEYE HAZIRIM"

Hacıosmanoğlu, hakemlerin stattan çıkması için kendisini arayan kişinin ismini vermeyeceğini anlatırken, "İsmi açıklamama gerek yok, herkes anlar. Ben bu millete hizmet eden, benim çocuklarıma güçlü bir ülke bırakacağına inandığım, dünya konjonktürünün de 'Gitsin' diye üzerine oyun oynadığı bir lideri var Türkiye’nin. Bugün onun için ölmeye de hazırım. Bunu kendisine de söyledim. Türkiye’nin dünyaya rezil olmaması adına, yıllardan beri Trabzonspor’a yapılan bu silsilenin bedelinin ödenmesi gereken gündü. Bu futbolu yönetenler de şapkasını önüne koyacak. Sevgili Mustafa Denizli de söyledi; Türkiye’de hiçbir zaman bir takımın hakkı bu kadar yenmemiştir. Kendisine de teşekkür ediyorum" dedi.

HACIOSMANOĞLU'NDAN CİNSİYETÇİ AÇIKLAMALAR!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor ile 2-2 berabere kaldıkları mücadelenin ardından A Spor yayınında son derece cinsiyetçi ve heteroseksist açıklamalarda bulundu.

"ADAM GİBİ ÖLECEĞİZ, BİZİ KADIN GİBİ YAŞATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Hakemleri ve Federasyonu ağır sözlerle eleştiren Hacıosmanoğlu, "Hakemlere sanki özel görev verilmiş, Trabzon oynarken durdurun diye. Şunu konuşşanıza ya, Galatasaray maçında hangi güçle, federasyon içinde başlayan hangi ağabeyleri, hocayı kurtarmak için operasyon yaptı. Süleyman Abay'ı Trabzonspor maçına kim verdi? Eğer Galatasaray'a yenilmeseydi Trabzon, o havayla neler olurdu. Bu şehir bu kadar basit bir şehir mi? Hakkını yiyip çıkabilir misin yani? Bizi hangi yollara sevketmek istiyorlar. Bu akşam milat olacak. Herkes görecek. Trabzonspor sevdalıları müsterih olsun, daha bizim çekeceğimiz bir şey kalmadı. Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" dedi.