Kemal Okuyan: Yoksullaştıran 'Şimşek programı'na mahkum değiliz

Arda Kavak'ın sorularını yanıtlayan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, krizin derinleştirdiği eşitsizliği ve düzen siyasetindeki "normalleşme" adımlarını değerlendirdi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan ile Gündem programı, "Yoksullaştıran 'Şimşek programı'na mahkum değiliz" başlığıyla yayınlandı. 

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Arda Kavaklıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Kemal Okuyan son haftalarda gündemi meşgul eden ıstakoz tartışmaları ekseninde dünyadaki ve ülkemizdeki eşitsizliği değerlendirdi. "Zenginliklerini görgüsüzce gözümüze sokanlar ben sizin yoksulluğunuzu önemsemiyorum demek istiyor" diyen Okuyan, bu eşitsizliğin hiçbir koşulda meşru görülmemesi gerektiğini hatırlattı. 

Okuyan, Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarında iktidarla ortaklaşan CHP’nin, erken seçim tartışmalarını gündeme almama gerçeklerinden birinin de mevcut ekonomik politikalara bir alternatifinin olmadığının üzerinde durdu. 

TKP Genel Sekreteri, AKP içerisindeki huzursuzluğun basına yansıyan görgüsüzlüklerin, kaybedilen belediyelerin yanı sıra tarikat ve cemaatlerde yaşanan iç mücadelelerle ilişkili olduğu hatırlatılarak AKP içi dengeleri değerlendirdi. 

Ayrıca 21 Nisan’da gerçekleşen Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi 2. Genel Kurulu’nun ardından THTM’nin önümüzdeki dönemine dair değerlendirmelerde bulunan Okuyan, yoksulların yaşadığı ağır ekonomik krize karşı TKP’nin reçetesini anlattı.

Programın tamamını TKP YouTube kanalından izleyebilir veya TKP’nin Sesi podcast kanallarından dinleyebilirsiniz.