Saatte 28 uyuşturucu vakası yaşanıyor: Komünist gençler yaşamın dozunu yükseltmeye çağırıyor

Uyuşturucuya ilişkin geçen yıl 251 bin kriminal vaka kaydedildi. Sorunun kaynağında piyasa düzeninin yer aldığını işaret eden TKG, "Uyuşturucuya karşı yaşamın dozunu yükseltmeye" çağırdı.

Haber Merkezi

Emniyet ve Jandarma verileri, uyuşturucu kullanımının ulaştığı boyutları gözler önüne geldi. 

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin aktardığı verilere göre, 2023 yılında 251 bin 103 uyuşturucu olayı meydana geldi. Yani günde 688, saatte 28,5 uyuşturucu olayı yaşandı. Olaylarda 312 bin 148 kişi gözaltına alındı. Bu da günde 855 kişi, saatte 35,5 kişinin uyuşturucu olayından gözaltına alındığını ifade ediyor.

Yakalanan madde miktarıysa uyuşturucunun nüfusun önemli bir bölümüne ulaştığını gösteriyor. 2023 yılında 73 bin 507 kilo esrar, 142 milyon 708 bin kök kenevir ile 16 milyon 964 bin kök haşhaş bitkisi, 3 bin 73 kilo eroin, 1637 kilo kokain ele geçirildi. Ayrıca 14 milyon 102 bin adet sentetik ecza yakalandı, yani günde 38 bin 637 sentetik ecza ele geçirildi.

'Uyuşturucuya karşı yaşamın dozunu yükselt'

Türkiye’de uyuşturucu kullanımının her geçen gün artmakta olduğu artık her türlü istatistiğe yansıyan bir gerçek. Madde kullanımı, özellikle gençleri mevcut sorunlar, gelecek kaygısı ve çıkışsızlığın neden olduğu öfkeden uzaklaştırmanın bir aracı olarak piyasa düzeni tarafından teşvik ediliyor.

Uyuşturucunun yaygınlaşmasından çıkar sağlayanların holdingler, tarikatlar, mafya grupları ve onların siyasi uzantıları olduğunu vurgulayan Türkiye Komünist Gençliği, bağımlılığa karşı harekete geçti.

Uyuşturucu ağlarına karşı gerçek bir mücadele verilmediğini belirten Türkiye Komünist Gençliği, bu nedenle "uyuşturucuya karşı mücadele; ülkesini seven, bu topraklarda eşit, özgür bir geleceğin hayalini kuran herkes için için öncelikli gündemlerden biridir" diyor.

"Yaşamın dozunu yükselt" çağrısıyla başlatılan kampanyada gençler spor turnuvalarında ve konserlerde buluşuyor, uyuşturucu sorununun yakıcı olduğu mahallelerde bir araya geliyor, alanında uzman isimlerle söyleşiler gerçekleştiriyor.