Patiswiss patronu şimdi de tüketiciyi tehdit etti: 'Karşında dev Migros ve biz varız'

Daha öncesinde işçileri azarlaması ile gündeme gelen Patiswiss patronu Tunaoğlu, şimdi de bir tüketiciyi sosyal medyada tehdit etti.

Haber Merkezi

Ankara'da faaliyet yürüten çikolata fabrikası Patiswiss sıkça baskı, mobbing, işten çıkarma, fiili sendika yasağı ve düşük ücretlerle gündeme geliyor. 

Patiswiss'in gündeme gelmesinin bir diğer nedeni de şirketin yönetim kurulu başkanı olan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu.

Daha öncesinde işçileri azarlaması ile gündeme gelen Tunaoğlu, şimdi de bir tüketiciyi sosyal medyada tehdit etti.

Tüketiciden 'küflenmiş çikolata' paylaşımı

Bir Linkedin kullanıcısı, satın almış olduğu Patiswiss marka çikolatanın küflenmiş olduğuna dair bir paylaşım yaptı.

Ürünün son tüketim tarihinin geçmediğini belirten kullanıcı, "Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var" yorumunda bulundu ve ürünün fotoğraflarını paylaştı.

Dava tehdidi: 'Karşında senin dev MIGROS ve biz varız'

Söz konusu paylaşıma yorum yapan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ise paylaşımı yapan tüketiciyi tehdit etti.

Ürünlerinin küflenmeyeceğini iddia eden Tunaoğlu, "Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın.. Bir de linkedinde paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı" dedi.

"Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya 'çöp' falan yazanlara" ifadelerini kullanan Tunaoğlu, "marka karalama" ve "marka değeri düşürme" iddiasıyla dava açma tehdidinde bulunarak, "Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vs'den neler isteyeceğinden herkes habersiz" dedi.

Tunaoğlu, tehdidini şu ifadelerle sürdürdü:

"Ayrıca!!!! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MIGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki!

Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim.."

Tunaoğlu, tehdidine yönelik tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

Sıkça gündeme geliyor

Çikolata üreticisi olan Patiswiss sıkça mobbing, çalışma koşulları, işçi güvenliği ve düşük ücretlerle gündeme geliyor.

Sendika üyeliği gerekçesiyle işten çıkarmaların yaşandığı ve şahsi e-devlet hesapları kontrol edilerek sendikal hakları tanınmayan Patiswiss işçileri de geçtiğimiz aylarda direnişe geçmişti.

Sendikalı işçileri işten çıkardığı ortaya çıkan Patiswiss’in patronu Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ise sosyal medyadan enteresan açıklamalar yapmış, işçilerin direnişine “sabotaj” demişti. Tunaoğlu, “Önce Allah, sonra devlet, hukuk ve Cumhuriyet çalışanın ve doğrunun yanında şükür” açıklaması yapmıştı.

Öte yandan şirketin halkla ilişkiler kampanyasının vazgeçilmez unsurları arasında "kadın" ve "eşitlik" vurguları yer alırken, işçiler ise bu duruma "Burada kadın çalışan sayısının fazla olması dışında bir özelliğimiz yok. Tunaoğlu'nun 'İnsan hakları vardır ama bu fabrika duvarının arkasında' bile demişliği var" diye tepki göstermişti.