Gebze ve Tuzla'daki üç liseden daha 'Boyun eğmiyoruz' bildirisi

Gebze'deki Öncü Kültür Lisesi ve Yeni Umut Lisesi öğrencileri ile Tuzla'daki Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencileri de yayımladıkları bildirilerle, karanlığa boyun eğmeyeceklerini kamuoyuna duyurdular.

Haber Merkezi

Gebze'deki Öncü Kültür Lisesi ve Yeni Umut Lisesi öğrencileri ile Tuzla'daki Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencileri de yayımladıkları bildirilerle, karanlığa boyun eğmeyeceklerini kamuoyuna duyurdular. 

Gebze'de faaliyet gösteren Öncü Kültür Temel Lisesi öğrencileri, yayımladıkları bildiride "boyun eğmeyeceklerini, ışık olacaklarını" vurguladılar. Öğrenciler bildiride şu ifadelere yer verdiler: 

"Gebze Öncü Kültür Temel Lisesi öğrencileri olarak  dindar kindar nesil yetiştirmek isteyenlere karşı bizler de arkadaşlarımız gibi karanlığa bir ışık yakıyoruz.

Laik bir eğitimin tasfiye edilmeye çalışıldığı, eğitimin özelleştirilip piyasaya peşkeş çekildiği, 'Dershaneler Kapatılsın' adlı projeyle temel liseye dönüşen okulumuz, ilerici hiçbir vasıf benimsememiştir.

Öğrencilerini camiye götürmek, imamları okula getirip Kuran okuma günleri düzenlemek gibi birçok gerici faaliyette bulunurken ilerici ve bilimsel tek bir çalışma yapmamıştır.Ama birçok okulun idarecileri gibi bizim okulun idarecilerinin de unuttuğu bir şey var: Boyun eğmeyeceğiz, ışık olmaya devam edeceğiz.

Aydınlanmacı ve ilerici düzeni kuracak olan bizleriz ve bu düzeni kuracağız!

'Sen de çıkar 
göğsünün kafesinden yüreğini; 
şu güneşten 
                düşen 
                        ateşe fırlat; 
yüreğini yüreklerimizin yanına at!'

GEBZE YENİ UMUT LİSESİ 

Gebze Yeni Umut Lisesi öğrencileri ise bildirilerinde "Sesimiz sesinizle, ışığımız ışığınızla, yumruğumuzsa yumruğunuzun yanında havada kardeşler" dyerek bildiri yayımlayan liselerle dayanışma vurgusu yaptı. 

Yeni Umut Lisesi öğrencilerinin bildirisi şöyle: 

"Karanlığa sırtını dönmüş, aydınlanma savaşının neferi olmaya hazır kardeşler, eyleminiz eylemimizdir!
Yıllardır gericiliğin tohumları serpilen ülkemizde gericilik bir ağaç olup bizi gölgelemeye başladı bile.
Okullarımız eğitim yuvası olmaktan çıkıp ‘’imam hatipleşmeyle’’ dindar nesil yetiştiren bilim karşıtı birer medrese oluverdi. 4+4+4 ile onarılamaz bir yara alan eğitim sistemi dershanelerin kapatılmasıyla iyice bocaladı. Dershanelerin alternatifi olarak sunulan Temel Lise projesinde, insanlar ‘’devlet teşviği’’ palavralarıyla kandırıldı. Bunların hepsi biz o sıralarda otururken gerçekleşti. Biz bozuk sisteminizin saçma sınavlarına çalışırken aynı zamanda bunlara katlanmak zorunda bırakıldık. Seriatçı din öğretmenleri cihat daveti yaparken, önümüzdeki test kitaplarıyla boğuşmaktaydık.

Fakat artık zaman değişti!
Şimdilerde bu saçmalıklara dur diyenler var -olacak-
Bu saçmalıklara tanık olan nesil, bu saçmalıkları da, bunları üreten düzeni de yıkacak.
Biz bunu sesinizde, ışığınızda, yumruğunuzu masaya vuruşunuzda gördük. 
Sesimiz sesinizle,
Işığımız ışığınızla,
Yumruğumuzsa yumruğunuzun yanında havada kardeşler!"

TUZLA BEHİYE DR. NEVHİZ IŞIL ANADOLU LİSESİ 

Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencileri de, yayımladıkları bildiride, "BENAL öğrencileri olarak okulumuzu gericiliğin ellerine teslim etmeyeceğiz. İlerici olarak atılmış her adım değerimizdir, aksini kabul etmiyoruz zira" dedi. 

Bildirinin tamamı şöyle: 

"Selam olsun karanlığa meydan okuyan güneşin çocuklarına!

Selam olsun liseli yol arkadaşlarımıza!

Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencileri olarak mücadelenize omuz veriyoruz.

Laik ve bilimsel eğitim vermesi gereken, beraberinde bu düsturda hareket etmesi icap eden okulumuz gerici kuruluşların verdiği konferanslara şahit olmuş, bu gerici kuruluşların afişlerine ev sahipliği yapmış; "Kutlu Doğum" haftası başlığıyla hazırladığı panoları haftalarca okul girişinde sergilemiştir. Haddini bilmeyen bazı öğretmenlerce sınıflarda gazetecilere küfürler savrulmuş, yeri geldiğinde öğrenciler tahtaya kaldırılıp, dualar okutulmuştur.

Bunlar, okulumuzda yaşanmış utanç verici olaylardır. Kimsenin yaşananları inkar etme hakkı yoktur zira herkes yaşananları görmüş fakat ses çıkarmamışlardır.

Bizler, BENAL öğrencileri olarak okulumuzu gericiliğin ellerine teslim etmeyeceğiz. İlerici olarak atılmış her adım değerimizdir, aksini kabul etmiyoruz zira.

Bu ülkenin aydınlanmacı bir kesimi var!

Bu ülkenin boyun eğmeyen liselileri var!

Unutulmasın ki,  karanlık yoktur; ışığın yokluğu vardır.

Çağrınıza ses veriyoruz; Işığınız, ışığımızdır.

Gericiliğin karanlığını hep birlikte yok edeceğiz."