ÖDP'lilerden Hopa tutuklularına dayanışma kartı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Antalya İl Örgütü üyeleri, Ankara ve Hopa’da tutuklanan üyelerine destekte bulunmak üzere Güllük PTT’den dayanışma kartları gönderdiler.

Güllük PTT önünde bir araya gelen ve hazırladıkları kartları gönderen ÖDP‘liler adına İl Başkanı Zeynel Ergen bir açıklama yaptı. Ergen açıklamasında, tutuklanan ÖDP’lilere özgürlük ve dayanışmanın devrimci selamını göndermek üzere toplandıklarını belirterek ”AKP ‘zorbalıkla ustalık’ dönemini Hopa’dan başlattı. Hopa halkına dönük saldırılar ve Metin Lokumcu kardeşimizin katledilmesinin ardından tüm Türkiye’de gerçekleşen eylemlere saldırıldı. Saldırıların ardından Tayyip Erdoğan’ın işaretiyle başlayan operasyonlar sonucunda Hopa’da ve Ankara’da toplam 33 kişi tutuklandı. Hukukun bir garabet haline geldiği, polisin uyduruk iddialarla ‘hayali örgütler’ yaratarak sürdürdüğü bu saldırılara karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.” dedi.

"Bedel ödüyoruz"
AKP‘nin kendine demokrat ve özgürlükçü yüzünü bu saldırılarla bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Ergen, "Biz ise AKP‘nin yarattığı bu baskıcı, faşizan iklime karşı direnerek, herkes için özgürlük ve demokrasinin savunucusu olacağız. Bugün karanlığa karşı bir kez daha hayır demek için buradayız. Çünkü onlar bu tutuklamalarla bizlere, muhalif olmanın bir bedeli olacağını söylemeye çalışıyorlar. Eşit Özgür Demokratik Bir Türkiye için bedel ödemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ÖDP Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen, aralarında parti meclisi üyeleri Ozan Sürer’inde olduğu altı üyelerinin halen tutuklu olduğunu ifade ederek, “Dayanaksız iddialar sonucu tutuklanan ve hedef gösterilen arkadaşlarımızla dayanışmak için buradayız, bu tutuklamalar AKP’nin ileri demokrasinin somut bir göstergesidir. Ankara ve Erzurum Cezaevlerinde bulunan arkadaşlarımıza buradan özgürlüğün ve dayanışmanın devrimci selamını gönderiyoruz.” dedi.

ÖDP‘liler sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Baskılar bizi yıldıramaz", “Bu Abluka Dağıtılacak” “Tutuklu ÖDP’liler Yalnız Değildir” “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganlarını attıkları açıklama sırasında ellerinde “Hopa Tutukluları Serbest Bırakılsın Bu Abluka Dağıtılacak” dövizlerini tuttular.

ÖDP’nin yaptığı basın açıklamasına Eitim-Sen, SES ve BES üyeleri de destek verdi.