Peru'da karantina nedeniyle işini kaybedenler kentleri terk etmeye başladı

Peru'da başkent Lima başta olmak üzere büyük kentlerde işini ve gelirini kaybeden yurttaşların kırsal bölgelere göç etmeye başladığı kaydedildi.

Dış Haberler

Peru'nun başkenti Lima'da yüzlerce kişinin karantina döneminde erzağı kalmadığı için kenti terk ettiği belirtildi.

Telesur'da yer alan habere göre, Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra'nın 12 Nisan'da ekonomik faaliyetlerini durdurma kararını ilan etmesinin ardından kentte yaşayan çok sayıda yurttaş işini ve gelirini kaybetti.

Karantina uygulamasının kentte özellikle kayıtdışı çalışan kesimin başka bölgelerde iş aramaya başlamasına neden olduğu kaydedildi.

Kentten ayrılanların, gıda ve konut fiyatlarının daha uygun olduğu kırsal bölgelere döndüğü belirtildi. Lima'dan ayrılan 200'den fazla kişinin neredeyse 1000 kilometre yürüyerek ülkenin kuzey batısında bulunan Piura kentine gittiği öğrenildi. Birçok insanın ulaşım için Peru hükümetinden destek talep ettiği bildirildi.

Bakanlar Konseyi Başkanı Vicente Zeballos, Lima'da yaşayan 3 bin 579 yurttaşın, Covid-19 testi yaptırmasının ardından kentten ayrıldığını ve 10 farklı küçük yerleşim bölgesine gittiğini açıkladı.

Diğer kentlerde de göç başladı

Benzer bir göçün Cusco kentinde de yaşandığı kaydedildi. Yerel hükümetin verilerine göre, 20 bin insan, kenti terk etmeye hazırlanıyor.

Göçlerin, kalabalık ve hijyen eksikliği nedeniyle virüsün daha fazla yayılmasına neden olabileceğine yönelik değerlendirmeler yapılıyor.

Şu ana kadar 20 bin 914 Covid-19 vakasının görüldüğü Peru'da 572 kişi yaşamını yitirdi, 7 bin 422 kişi sağlığına kavuştu.