Brezilya'da günlük ölümler rekor seviyeye ulaştı

Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 357 kişinin öldüğü Brezilya'da, bu sayının rekor seviyede olduğu kaydedildi. Bazı kentlerde cenaze evlerinin dolmasından dolayı ölülerin toplu mezara gömüldüğü belirtildi.

Dış Haberler

Brezilya'da Covid-19 nedeniyle gerçekleşen günlük ölüm artışının rekor seviyeye ulaştığı belirtildi.

Brezilya Sağlık Bakanlığı'nın dün paylaştığı verilere göre ülkede son 24 saatte 357 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Şu ana kadar toplam 52 bin 995 koronavirüs vakası görülen ülkede virüs kaynaklı 3 bin 679 ölüm gerçekleşti.

Telesur'da yer alan habere göre, Sao Paulo, 17 bin 826 vaka ve 1512 ölümle ülkede salgından en çok etkilenen eyalet konumunda. Sao Paulo'yu 6 bin 282 vaka ve 570 ölümle Rio de Janeiro izliyor.

Ölüler toplu mezara gömülüyor

Amazonas eyaletinin Manaus kentinde hastanelerin ölü bedenlerle dolduğu, bazı sağlık kurumlarında cansız bedenlerin tırlara yüklendiği kaydedildi.

Kentte cenaze evlerinde de yer kalmadığı, bu nedenle cenazelerin yalnızca 5 aile üyesinin katılabildiği kısa bir törenin ardından toplu mezarlara gömüldüğü belirtildi.

Hükümet içinde gerginlik devam ediyor

Sağlık çalışanları, hastanelerde yoğun bakımda olan hastalar için yatakların yetersiz olduğu konusunda Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya uyarıda bulunuyor.

Bolsonaro tarafından atanan yeni Sağlık Bakanı Nelson Teich ise uyarılara karşılık "ülkede ölüm sayısında patlama olmadığını" savunuyor.

Ülkede salgın krizi nedeniyle hükümet içinde yaşanan gerginlik sürüyor. Son olarak, Bolsonaro'nun en çok güvendiği isimlerden biri olarak bilinen Adalet Bakanı Sergio Moro, Bolsonaro'yu görevinden istifa etmekle tehdit etti.

Eski Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta, salgın konusunda Bolsonaro'yla ters düşmesi nedeniyle görevden alınmıştı.

Bolsonaro, salgına karşın günlük hayatın devam etmesi ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi fikrini savunuyor.