Batının zoruna bak: Uygurlar baskıcı Çin rejiminin zorlamasıyla bayram kutlamış

ABD'nin Doğu Asya'daki propaganda kanalı Sincan'daki Ramazan kutlamalarının ardındaki büyük oyunu bozdu: Amerikalılara kalırsa Çin Ramazan Bayramı'nı zorla kutlatmış...

Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı "Özgür Asya Radyosu" Soğuk Savaş döneminden kalma bir propaganda kanalı. ÖAR. sosyal medya üzerinden ilginç bir paylaşıma imza attı. Çin'in Sincan bölgesindeki Ramazan kutlamalarının videolarını paylaşan propaganda kanalı, daha öncesinde defalarca Çin'de Ramazan kutlamalarının yasak olduğuna dair haberler yapmıştı. Şimdi bu görüntülerin de "zorla çekildiğini" öne sürdü.

"Bir kaynağa" dayandırdığı ifadesinde "Özgür Asya Radyosu" Ramazan kutlamalarının "Çin hükümeti tarafından zorla yaptırıldığını" öne sürdü.

Bu ilginç sosyal medya paylaşımına yönelik tepkilerse gecikmedi:

Bir sosyal medya kullanıcısının sorduğu soru anlamlıydı: "Bizi ne kadar ebleh sanıyorsunuz?"

Bir başkasıysa Sincan halkına yönelik "soykırım" olduğuna dair komplo teorilerinin mucidi Adrian Zenz'in "Yabancı ziyaretçileri kandırmak adına Sincan [Hükümeti] Uygurlara namaz kılmaları için para veriyor" ifadesini hatırlatarak "Ama onlara para verildiğini sanıyordum ne oldu? Bir dahaki absürd hikâyeyi bekliyorum." dedi.

Bir başka sosyal medya esprisi de Brezilya'dan geldi. Rio Karnavalı'nın görselini paylaşan birisi "Brezilya hükümeti bize zorla Karnaval kutlatıyor. Lütfen, yardım edin" diye ekledi.