Suriye Dışişleri Bakanı Muallim: İdlib'deki militanlar Türkiye'den geldi, Türkiye'ye dönsün

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, 'İdlib'e gelenler, oraya Türkiye'den giriş yaptı, bu yüzden orada kimler bulunuyor, oraya nasıl ve nereden girdiler, Türkler bunu biliyor. Onların Türkiye'ye dönmesi de doğal olur' diye konuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, El Kaide'nin İdlib'deki silahsız bölgeden tahliyesi sorununu Türkiye'nin çözebileceğini belirtti.

Russia Today'e konuşan Muallim, "İdlib'e gelenler, oraya Türkiye'den giriş yaptı, bu yüzden orada kimler bulunuyor, oraya nasıl ve nereden girdiler, Türkler bunu biliyor. Onların Türkiye'ye dönmesi de doğal olur" dedi.

'TÜRKİYE HER BİRİSİNİ BİLİYOR'

Cihatçıların da silahlarını bırakıp genel aftan yararlanarak ve evlerine geri dönerek bölgesel barış süreçlerine katılabileceğini dile getiren Muallim, şunları söyledi:

"Nihayetinde onlar Suriye vatandaşı, onların kendi hakları ve yükümlülükleri var. Yani çözüm mümkün, Türkiye de her birisini biliyor."

'S-300 SİSTEMİ İSRAİL'E KARŞI YETERLİ'

Muallim, Rusya tarafından Suriye'ye yerleştirilen S-300 hava savunma sisteminin İsrail'in saldırılarına karşı yeterli olduğunu söyledi.

Hava savunma sisteminin Suriye'ye "vaktinde yerleştirildiğini söyleyen Muallim, Suriye'nin hava savunma stratejisinin "istikrar ve güvenliği hedeflediğini",  savaştan yana olmadıklarını belirtti.