Hürriyet, Alevi düşmanlarını 'şehit' ilan etti

Suriye’de Türkmen Dağı ve çevresinin Suriye ordusu tarafından ele geçirilmesiyle, daha önce Lazkiye'de Alevi mahallerini basan Sultan Selim Tugayları isimli cihatçı grubun komutanı Zekeriya Abdullah da öldürüldü.

Haber Merkezi

Suriye ordusunun, Rus hava desteğiyle Lazkiye Türkmen Dağı'ndaki El Kaide ve ÖSO unsurlarını bölgeden çıkarmasının ardından bölgede bulunan Kızıldağ'da ordu kuvvetleri tarafından ele geçirildi.

Suriye ordusunun ele geçirdiği ve cihatçılar açısından stratejik öneme sahip olan Kızıldağ'da çıkan çatışmalarda geçtiğimiz yıllarda bir Alevi köyünü bastıkları sırada görüntülünen MİT bağlantılı Sultan Selim Tuğayları komutanı Zekeriya Abdullah da öldürüldü. 

El Kaide'yle birlikte hareket ettiği bilinen Sultan Selim Tugayları'nın MİT bağlantısı daha önce defalarca haber yapılmıştı. Geçtiğimiz Haziran ayında çıkan bir haberde ise İBDA-C’nin Suriye’de MİT tarafından desteklenen cihatçı gruplarla işbirliği içinde Lazkiye’ye militan gönderdiği ortaya çıkmış, örgütün gençlik teşkilatı Müslüman Anadolu Gençliği’nin (MAG) Lazkiye ve İdlip kırsalında özellikle Sultan Abdülhamid Tugayı ve Sultan Yavuz Selim Tugayı ile işbirliği yaptığı iddia edilmişti.

Konuyla ilgili haber yapan Hürriyet ise, olayı dramatize ederek Suriye ordusunu "Türkmenler'e karşı savaşıyormuş" gibi göstermeye devam ederek cihatçıları "şehit" ilan etti.

Hürriyet söz konusu haberinde "Suriye’de Bayırbucak bölgesinde Esad rejimine bağlı güçlerle Türkmen birlikleri arasındaki şiddetli çatışmalar yer yer devam ederken, Türkmenler açısından son derece stratejik öneme sahip Kızıldağ, Esad ordusunun eline geçti. Kızıldağ’ın savunması sırasında Türkmen komutan Zekeriya Abdullah da yaşamını yitirdi." ifadelerini kullanırken, Türkiye'de bulunan  Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa'dan da görüş almayı ihmal etmedi.