Öğrenci topluluklarından 1 Mayıs için ortak metin

Türkiye’nin birçok farklı üniversitesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, ODTÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu’nun hazırlayıp imzaya açtığı 1 Mayıs metnini imzaladı. 

Haber Merkezi

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken bir ortak çağrı da üniversitelerde faaliyet yürüten öğrenci topluluklarından geldi. ODTÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu’nun 30 Nisan itibariyle imzaya açtığı metin, Türkiye’nin birçok farklı üniversitesindeki öğrenci topluluğu tarafından imzalandı.

Çağrı metninde, gençliğin birçok ortak sorununa değinilirken, bu sorunlarla mücadelenin tek başına kampüslerle sınırlı kalamayacağının altı ‘’ Türkiye’nin ve dünyanın geleceği üzerine hak iddia eden bir yaşam mücadelesi öreceğimizi vurguluyoruz’’ sözleri ile çizilmişti. Gençliğin yaşadığı birçok sorunun sorumlusunun sermaye düzeni olduğunu vurgulayan metin, “Sosyalist Türkiye’nin tomurcuğa duran dal gibi, yeni gelen bahar gibi büyüyeceğini biliyoruz! Selam olsun Türkiye’nin ve dünyanın sosyalist geleceğini yaratacak işçi sınıfımıza! Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm!’’ sözleri ile bitmişti.

 ALİ EL HAMDAN UNUTULMADI

Metinde, Adana’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ali El Hamdan, ‘’Gencecik bir insan ülkesinden kopmak zorunda kalmış, “göçmen mi mülteci mi” olduğu tartışılıyor. Yüreğinden vuruluyor, sokağın ortasında bir başına yatıyor.’’ sözleriyle anıldı.

İmzalı metnin son hali ise şu şekilde: